Essity rankat som ett av världens mest hållbara bolag

Listan Global 100 representerar den 1 procent av världens företag som presterar bäst när det gäller hållbarhet. Corporate Knights analyserar och jämför 6 733 noterade bolag med jämförbara bolag globalt. Rankningen baseras på 25 kvantitativa nyckeltal så som hållbara intäkter och investeringar, betald skatt, koldioxidproduktivitet samt mångfald och jämställdhet.  

- Vi är mycket glada över att kunna inleda 2024 med detta erkännande. Genom att tillhandahålla hygien- och hälsolösningar till över en miljard människor varje dag världen över, har Essity en stor möjlighet att påverka människor och miljö. Att återigen finnas med i Corporate Knights index visar på vårt kontinuerliga arbete att agera ansvarsfullt genom hela värdekedjan,” säger Magnus Groth, VD och koncernchef för Essity.

Corporate Knights är ett publicerings- och forskningsföretag som ger ut en tidskrift med fokus på hållbarhet och ansvarsfullt företagande. Researchavdelningen tar fram rankningar och finansiella betyg utifrån ett bolags hållbarhetsprestation. 

Hela listan över världens 100 mest hållbara bolag från Corporate Knights finns på http://www.corporateknights.com.
 

Datum 2024-01-17, kl 08:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!