Essity på CDP:s A-lista för hållbarhet

Baserat på data rapporterade genom CDP:s Forests-undersökning för 2023, som inkluderade mer än 21 000 bolag, var Essity ett av ett litet antal bolag som erhöll betyget “A”.

Genom ett ambitiöst arbete för att förhindra avskogning och främja ett ansvarsfullt skogsbruk, är Essity ledande när det gäller mål, åtgärder och transparens på miljöområdet. Ett av Essitys engagemang mot avskogning sker genom Consumer Goods Forum och dess Forest Positive Coalition of Action där Essity, tillsammans med andra företag och organisationer, systematiskt arbetar mot avskogning och skogsförstöring samt främjar biologisk mångfald. 

- Ansvarsfulla fiberinköp och ansvarsfullt skogsbruk är centralt för Essity för att förhindra avskogning. Genom innovation arbetar vi också för att minska vårt användande av färskfiber och investerar i alternativa fibrer. I Mannheim, Tyskland, har Essity den första produktionsanläggningen i världen som använder massa från vetehalm för storskalig tillverkning av mjukpapper. En banbrytande innovation som gör oss mindre beroende av träfibrer och minskar vårt klimatavtryck, säger Magnus Groth, vd och koncernchef för Essity.

CDP har den största miljödatabasen i världen, och dess årliga process för insamling och bedömning av miljörelaterade data är allmänt erkänd som den främsta måttstocken när det gäller att säkerställa insynen i företags miljöarbete.

Datum 2024-02-06, kl 09:05
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!