Essity lanserar Caressa - en digital plattform för hjälp inom anhörigvård

Caressa är en ny digital plattform och affärsmodell som samlar viktiga delar för koordinering av vård av närstående – att göra-listor, läkemedelspåminnelser och en kalenderöversikt – i en prenumerationsbaserad app, så att flera anhöriga kan samarbeta om och samordna vården för en närstående. 

– Essity arbetar för att bryta barriärer för välbefinnande, och att ge stöd till anhöriga är en viktig del i detta. Vi har utvecklat Caressa i samarbete med anhöriga för att stödja deras behov och utmaningar som tyvärr ofta förbises. Genom djupgående kundinsikter och omfattande erfarenhet, har vi kunnat bredda vårt erbjudande med den här nya digitala lösningen, säger Nadine Gerson Flam, Global Director Senior Care på Essity.

I och med lanseringen utökar Essity sitt erbjudande inom AgeTech-området, en snabbväxande sektor som drivs av kombinationen av en åldrande befolkning och tekniska framsteg, som enligt prognoserna kommer att uppnå ett värde på 2,7 biljoner USD till 2025.*** Caressa är ett tillskott till tidigare digitala lösningar från Essity, såsom TENA SmartCare som erbjuder digitala lösningar för hantering av inkontinensvård, och Cutimed Wound Navigator som erbjuder stöd vid bedömning och dokumentering av sår.

Den globala demografiska omställningen med en snabbt växande andel äldre, synliggör behovet av nya metoder och innovationer inom vårdekonomin. En global undersökning med 15 000 respondenter genomförd av Essity visar att 61 procent anser att digital vård och digitala tjänster sparar tid för vårdgivarna, tid som de i stället kan tillbringa tillsammans med patienterna.****   

Utöver en digital marknadsföringskampanj kommer information om Caressa att spridas via Anhörigas Riksförbund, en organisation som arbetar för att skapa ett stöd till anhöriga i Sverige.

- Anhörigas Riksförbund är en politiskt och religiöst obunden intresseorganisation som verkar för att de som är anhöriga ska ha goda förutsättningar att hjälpa sina närstående. Därför är Essitys lansering av Caressa ett positivt bidrag eftersom den digitala plattformen belyser den betydelse och viktiga roll som anhöriga har i vårt samhälle, säger Marléne Lund Kopparklint, förbundsordförande på Anhörigas Riksförbund.

Caressa finns tillgänglig i en engelsk version på App Store och Google Play i Sverige och Storbritannien. Senare i år lanseras även en svensk version. Appen är gratis att ladda ned och användarna erbjuds en kostnadsfri provperiod på tre månader. 

* Forskningsstudie utförd av TENA i juli 2022 i Polen, Kanada, Frankrike, Storbritannien och USA. 
** Brody, J. E. (10 november 2008). When Families Take Care of Their Own. The New York Times.
*** Woods, Tina (1 februari 2019). 'Age-Tech': The Next Frontier Market for Technology Disruption. Forbes
**** Essitys Global Hygiene and Health Survey 2022 är baserad på svaren från över 15 000 personer över hela världen.

Viktiga funktioner och fördelar med Caressa
•    Bjud in anhöriga till ett vårdteam kring en närstående
•    Få en översikt och organisera en närståendes aktiviteter i Kalenderfunktionen
•    Få påminnelser för att säkerställa att den närståendes läkemedel inte glöms bort i Läkemedelsfunktionen
•    Samordna vårdansvaret genom att skapa att göra-listor som kan delas inom ett vårdteam i Att göra-funktionen
•    Lagra anteckningar, dokument och bilder som är relevanta för vården av en närstående i Anteckningsfunktionen
•    Skicka meddelanden och uppdateringar till andra i ett vårdteam kring en närstående i Meddelandefunktionen

Datum 2023-11-07, kl 08:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!