Essity får erkännande som ledare inom hållbarhet

Essity fick 78 poäng av 100 i årets bedömning, vilket innebär att bolaget tillhör den 99:e percentilen av de bedömda företagen. Det här är den tredje bedömningen sedan 2020 där Essity tilldelas utmärkelsen Platina av EcoVadis. 

Årets index är baserat på hållbarhetsdata inhämtade från mer än 62 000 företag som har bedömts av EcoVadis mellan åren 2018 och 2022 inom fyra områden: miljö, arbetsrätt och mänskliga rättigheter, etik och hållbar upphandling.

– Som ett globalt hygien- och hälsobolag som tillhandahåller produkter och lösningar till mer än en miljard människor dagligen, eftersträvar Essity att ha en ansvarsfull affärspraxis i hela värdekedjan. Vi är stolta över att ännu en gång få motta EcoVadis platinautmärkelse eftersom det är ett erkännande av vårt arbete, säger Magnus Groth, vd och koncernchef för Essity.

EcoVadis är ett välrenommerat hållbarhetsindex och Essity delar kontinuerligt resultat och insikter från indexet med kunder över hela världen. EcoVadis så kallade scorecards för hållbarhet ger detaljerade uppgifter om miljö samt sociala och etiska risker i företag från 200 branscher och 175 länder.
 

Datum 2023-06-21, kl 15:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!