Essity återvinner över hälften av Frankrikes sorterade mat- och mjölkförpackningar

Sedan 2008 har Essitys fabrik i Hondouville varit ledande inom återvinning av pappersfiber från mat- och dryckesförpackningar i Frankrike. Den senaste utbyggnaden har ökat kapaciteten för återvinning med 40 procent. Utöver ökad återvinningskapacitet möjliggör processen dessutom återvinning av nästan allt material i förpackningen, inklusive plast och aluminium. Essity använder fiberråvaran för att tillverka mjukpapper under varumärket Tork.

Med målet att nå netto-nollutsläpp till 2050, utvecklar Essity ständigt nya metoder för att återanvända material och optimera resurser. Bolaget har liknande återvinningsinitiativ i bland annat Tyskland, Nederländerna och nu senast i Ecuador där Essity tillsammans med McDonald's och bolaget ReciVeci återvinner pappersmuggar från snabbmatsrestauranger.

- Ett cirkulärt samhälle kan bara uppnås om det finns ett integrerat samarbete mellan alla delar av en värdekedja och här är vår produktionsanläggning i Hondouville en förebild. Anläggningen ger kostnadseffektiv och hållbar produktion samtidigt som vi tar viktiga steg mot en värld utan deponerat avfall, säger Donato Giorgio, chef för Global Supply Chain på Essity.

Sveriges ambassadör i Frankrike deltog under invigningen i Hondouville.

- Jag är stolt över att svenska bolaget Essity fortsätter att investera i Frankrike, koncernens fjärde största marknad globalt, för att stödja den nödvändiga gröna omställningen. Här är Essity en förebild ur flera aspekter, allt från alternativa energikällor till avfallsreducering och cirkularitet, säger Håkan Åkesson, Sveriges ambassadör i Frankrike.

Frankrike är Essitys näst största marknad i Europa med cirka 2 300 medarbetare och en årlig omsättning på 11,7 miljarder kronor. Essity tillverkar och säljer hygien- och hälsoprodukter under ledande varumärken som Actimove, Cutimed, Delta-Cast, Demak’Up, JOBST, Leukoplast, Lotus, Nana, Okay, TENA och Tork.

Datum 2023-10-19, kl 08:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!