Eolus genomför strategisk översyn för att ta havsbaserad vindkraft till nästa nivå

Eolus har inlett en strategisk översyn av sin verksamhet inom havsbaserad vindkraft i syfte att skapa de bästa förutsättningarna för tillståndsgivning och realisering av projekten.

Eolus hade per 31 mars nio havsbaserade vindkraftsprojekt med en beräknad kapacitet på totalt 10 000 MW under utveckling. Eolus utvecklar dessutom flera andra havsbaserade projekt som är i tidig utvecklingsfas. De havsbaserade projekten finns i Sverige, Finland och Baltikum. I juli lämnade Eolus in ansökan om miljötillstånd för projektet Västvind om 1 000 MW, väster om Göteborg, till regeringen och Mark- och Miljödomstolen. Inlämning av tillståndsansökningar för ytterligare havsbaserade projekt planeras inom en snar framtid.
 
I den strategiska översynen ingår möjligheten att söka en strategisk partner med kompetens och resurser som kan bidra till att öka hastigheten i utveckling och realisering av de havsbaserade projekten.

– Vi vill göra allt vi kan för att öka möjligheten till framgång för våra havsbaserade projekt. En del i detta är att säkerställa att vi inom alla områden har de resurser som behövs och kan hålla högt tempo i utvecklingsprocessen, säger Per Witalisson, vd på Eolus.

Datum 2023-07-26, kl 14:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!