Egetis tillkännager inkludering av första patient och aktivering av andra deltagande sjukhus i den registreringsgrundande ReTRIACt studien

Stockholm, 24 juli 2023. Egetis Therapeutics AB (publ) (Nasdaq Stockholm: EGTX) tillkännagav idag att den första patienten har inkluderats och det andra deltagande sjukhuset har aktiverats i den registreringsgrundande ReTRIACt studien för ansökan om marknadsgodkännande (NDA) i USA för Emcitate.  Studien kommer att genomföras på tre deltagande sjukhus: Erasmus Medical Center, Rotterdam, Nederländerna; Children’s Hospital of Philadelphia, Philadelphia, PA, USA; och Addenbrooke's Hospital, Cambridge, Storbritannien. Som tidigare rapporterats förväntar sig Bolaget resultat från ReTRIACt-studien under första halvåret 2024 och uppskattar en marknadsföringsansökan i USA i mitten av 2024, under ’Fast-Track Designation’.
 
Nicklas Westerholm, VD för Egetis, kommenterade: ”Det gläder mig att den första patienten har inkluderats och att vi nu har två aktiva deltagande sjukhus i ReTRIACt-studien för Emcitate. Studien är registreringsgrundande för den kommande marknadsföringsansökan i USA. Dessa är viktiga milstolpar för Bolaget, och jag vill tacka prövarna, patienterna och föräldrarna/vårdnadshavarna för deras åtaganden att delta i denna studie, som är avgörande för att ge patienter i USA tillgång till den första möjliga behandlingen för MCT8-brist. Vi fortsätter vårt intensiva arbete tillsammans med de deltagande sjukhusen för att möjliggöra ett så effektivt genomförande av ReTRIACt studien som möjligt. I Europa ser jag fram emot inlämnandet av en marknadsföringsansökan för Emcitate under tidig höst 2023, i linje med vad som tidigare kommunicerats.”
 
Om ReTRIACt studien
ReTRIACt studien (clinicaltrials.gov identifier NCT05579327) är en dubbelblind, randomiserad fas 3 multicenter placebokontrollerad studie på 16 manliga deltagare diagnostiserade med MCT8-brist. Studieprotokollet inleds med en öppen behandlingsperiod där en stabil underhållsdos av tiratricol, nödvändig för progression in i den randomiserade behandlingsperioden, kommer att fastställas. Längden på den initiala öppna behandlingsperioden kommer att variera beroende på om deltagare behandlas med tiratricol vid tidpunkten för inskrivningen i studien (Kohort A), eller om deltagare anses vara behandlingsnaiva med tiratricol (Kohort B). Deltagare anses vara tiratricol-naiva om de aldrig tidigare har fått tiratricol, eller tidigare har fått tiratricol men inte får tiratricol vid tidpunkten för inskrivningen. Deltagare, från 4 års ålder och som har visat stabil underhållsbehandling med tiratricol, kommer att randomiseras till placebo eller tiratricol i 30 dagar eller tills de når räddningskriteriet (serum totalt trijodtyronin [T3] > övre normalgräns [ULN] på deltagarens normala intervall, för ett prov som samlats in under den 30-dagars randomiserade behandlingsperioden). Det primära effektmåttet är andelen deltagare i placebogruppen, jämfört med de som fortsätter att få tiratricol, för vilka avlägsnande av tiratricol leder till en ökning av den totala T3-koncentrationen i serum över ULN.

Datum 2023-07-24, kl 07:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!