Karlskoga uppgraderar - ny beställning från en av våra första kunder

REG

1998 skrev vi kontrakt med Karlskoga Energi & Miljö om en installation av ett Ecotube-system i den avfallseldade pannan – vår första avfallseldade panna med Ecotuber.

De ursprungliga Ecotuberna i Karlskoga var endast avsedda för tillförsel av förbränningsluft med principen ”stegad lufttillförsel”, men för att komma ner ytterligare ett steg i NOx-utsläpp kompletterades anläggningen 2012 med ett SNCR-system (Selective Non Catalytic Reduction) där ammoniak injiceras i pannan via modifierade Ecotuber. NOx-utsläppen har nu reducerats med nära 70% från ursprungliga nivåer.

  • En order från Karlskoga betyder lite extra för mig, Ecotuberna i avfallspannan var min allra första erfarenhet som nyutexaminerad ingenjör, berättar projektledare Magnus Lagerström.

Tillverkningen av komponenterna i uppgraderingsprojektet kommer att starta under våren med planerad leverans i Q2 2024. Ordervärdet uppgår till ca 0,6 MSEK.

Datum 2024-03-20, kl 08:55
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!