Diamyd Medical lämnar kompletterande information om den kommande extra bolagsstämman

REG

Diamyd Medical har i dag, som framgår av separat pressmeddelande, offentliggjort prospekt avseende den kommande företrädesemissionen. Prospektet innehåller endast information om erbjudandet att teckna B-aktier i Diamyd Medical medan en extra bolagsstämman den 26 juni 2023 kommer att behandla förslag till beslut om ändring av bolagsordningen och en emission av teckningsoptioner av serie TO3 och TO4.

Orsaken till att genomföra två separata emissioner är av teknisk karaktär. Avsikten är som tidigare kommunicerat att den som tecknar aktier i nyemissionen kommer att vederlagsfritt erhålla två teckningsoptioner för varje tvåtal tecknade aktier. Diamyd Medical utreder hur distributionen av teckningsoptionerna ska genomföras tekniskt och kommer att lämna mer information om detta längre fram.

Om Diamyd Medical
Diamyd Medical utvecklar läkemedel med precisionsmedicinsk inriktning mot typ 1-diabetes. Diamyd® är en antigenspecifik immunoterapi för bevarande av kroppens insulinproduktion. DIAGNODE-3, en bekräftande fas III-studie rekryterar nu aktivt patienter med nydebuterad typ 1-diabetes i åtta europeiska länder och förebereds att starta rekrytering av patienter i USA i sommar. En större metastudie samt bolagets europeiska fas IIb-studie DIAGNODE-2, där Diamyd® administrerats direkt i lymfkörtel i barn och unga vuxna med nydiagnostiserad typ 1-diabetes har visat statistisk signifikant effekt i en stor genetiskt fördefinierad patientgrupp i att bevara egen insulinproduktion vid 15 månader. En anläggning inrättas i Umeå för tillverkning av rekombinant GAD65, den aktiva ingrediensen i Diamyd®. Diamyd Medical utvecklar även det GABA-baserade prövningsläkemedlet Remygen® för att återskapa kroppens insulinproduktion samt som ett läkemedel för att förebygga kraftigt sänkt blodsocker. Diamyd Medical är en av huvudägarna i stamcellsbolaget NextCell Pharma AB och i artificiell intelligensföretaget MainlyAI AB.

Diamyd Medicals B-aktie handlas på Nasdaq First North Growth Market under kortnamnet DMYD B. FNCA Sweden AB är Bolagets Certified Adviser.

Datum 2023-06-01, kl 18:55
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!