Devyser vinner upphandling i Sverige för NGS-analys av thalassemi till ett värde av upp till 8,4 MSEK

Devyser har vunnit en upphandling med sin NGS-produkt Devyser Thalassemia, utformad för screening och bekräftelse av den ärftliga blodsjukdomen thalassemi. Upphandlingen, som avser ett prestigefullt universitetssjukhus i Stockholm, gäller i två år med möjlighet till två års förlängning. Det uppskattade årliga ordervärdet för upphandlingen är cirka 2,1 MSEK.

”Förekomsten av thalassemi har ökat i Västeuropa, vilket har lett till att sjukhusen behöver förbättra sina rutiner för patienttester. Genom att vinna denna upphandling markerar vi vår starka position på den skandinaviska marknaden för thalassemi, och jag är mycket stolt över teamet som gjort detta möjligt”, säger VD Fredrik Alpsten. ”Det understryker konkurrenskraften och den höga kvaliteten hos Devyser Thalassemia”. 
 
Thalassemi är en ärftlig blodsjukdom som kännetecknas av mild till svår anemi, skelettproblem och långsam tillväxt hos barn. Uppskattningsvis 5,2 procent av alla människor bär på en genetisk mutation som orsakar thalassemi. Devyser Thalassemia är en heltäckande NGS-lösning för screening och bekräftelse av thalassemi, som ger användarna en omfattande genetisk profil för thalassemi-genkluster med snabb genomströmningstid och minimal hantering. NGS-arbetsflödet lämpar sig för alla laboratorier, oavsett om de utför avancerad genetisk testning eller storskalig mutationsscreening. 

Datum 2024-06-24, kl 10:30
Källa MFN
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.