Devyser vinner upphandling för thalassemi-testning i Italien

Devyser har vunnit en upphandling med sin Next Generation Sequencing (NGS)-produkt Devyser Thalassemia, som används för screening och bekräftelse av den ärftliga blodsjukdomen thalassemi. Avtalet med Instituto Giannina Gaslini i Genova löper på 24 månader. Indikativt ordervärde beräknas uppgå till cirka 3,5 MSEK.

”Avtalet stärker vår redan starka position på den italienska marknaden, och jag är mycket stolt över hela teamet som gjorde detta möjligt”, säger VD Fredrik Alpsten. ”Avtalet är ytterligare en bekräftelse på konkurrenskraften och den höga kvaliteten av Devysers produkter.”

Thalassemi är en ärftlig blodsjukdom som kännetecknas av mild till svår anemi, skelettproblem och långsam tillväxt hos barn. Det uppskattas att 5,2 procent av världens befolkning bär på en genetisk mutation som orsakar thalassemi. Devyser Thalassemia är en heltäckande NGS lösning för screening och bekräftelse av thalassemi, som ger användarna en omfattande genetisk profil med snabb och minimal hantering. NGS-arbetsflödet lämpar sig för alla laboratorier, oavsett om de utför avancerad genetisk testning eller storskalig mutationsscreening.

Datum 2024-05-27, kl 08:00
Källa MFN
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.