Devyser stärker sin position i Italien – vinner upphandling för cystisk fibros

Devyser har vunnit en upphandling i Italien för sina CFTR fragmentanalysprodukter, som används till screening och bekräftelse av cystisk fibros. Avtalet med universitetssjukhuset i Bologna löper på tre år. Indikativt ordervärde beräknas uppgå till cirka 2 miljoner SEK per år.

”Avtalet stärker vår redan starka position på den italienska marknaden, och jag är mycket stolt över hela teamet som gjorde detta möjligt”, säger VD Fredrik Alpsten. ”Nationella och regionala screeningprogram utgör viktiga möjligheter för oss och att vinna denna upphandling är ytterligare en bekräftelse på konkurrenskraften hos våra högkvalitativa och lättanvända CFTR-gen-analyslösningar.”

Devysers CFTR-fragmentanalysprodukter är CE-IVD-märkta genotypningstest med hög sensitivitet för detektion av sekvensvarianter i CFTR-genen (cystic fibrosis transmembrane conductance regulator). Produkterna används för att bekräfta cystisk fibros och för screening av genetiska varianter hos nyfödda och vuxna.

Datum 2023-12-11, kl 11:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!