Devyser lanserar uppdaterat test för analys av Y-kromosom mikrodeletioner

Devyser annonserar att Devyser AZF Extension, ett test för analys av mikrodeletioner på Y-kromosomen, har uppdaterats i enlighet med EMQN:s (European Molecular Genetics Quality Network) senaste riktlinjer från 2023. Uppdateringen gör Devyser AZF Extension till det första fragment-analys testet på marknaden som uppfyller de senaste EMQN-standarderna, vilket bekräftar Devysers löfte att erbjuda de mest tillförlitliga och uppdaterade lösningarna för genetisk testning.

”Uppdateringen visar att vi snabbt kan anpassa våra produkter efter de senaste riktlinjerna och kraven från marknaden. Jag är stolt över teamet som genomförde uppdateringen i rekordfart”, säger Devysers CSO Michael Uhlin.  
 
”Sedan EMQN-uppdateringen 2023 har vi haft ett omfattande samarbete med våra kunder för att utveckla den nya versionen, och vi vill tacka alla som har deltagit i utvärderingen.” 
 
Den nya versionen av testet, Devyser AZF Extension v2, kommer att finnas tillgänglig som en RUO-produkt (Research Use Only produkt) från och med mitten av juni. 
 
Om manlig infertilitet 
Infertilitet drabbar 8–12 procent av alla par i världen och i nästan 50 procent av fallen beror infertiliteten hos mannen1. AZF-deletioner (Azoospermia factor) på Y-kromosomen är den näst vanligaste genetiska orsaken till manlig infertilitet.2 Studier visar på en ökad förekomst av manlig infertilitet på grund av en kombination av äldre föräldrar och föroreningar. Förekomsten ökade med 76,9 procent mellan 1990 och 2019.3 

  1. Male infertility. Vij S.et al. Lancet, 2021 
  1. EAA/EMQN best practice guidelines for molecular diagnosis of Y-chromosomalmicrodeletions: State of the art 2023, Krausz et al, Andrology, 2023 
  1. Global, regional and national burden of male infertility in 204 countries and territories between 1990 and 2019: an analysis of global burden of disease study, Huang B. et al, BMC Public Health, 2023 
Datum 2024-06-14, kl 09:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!