Cibus Nordic Real Estate

Cibus Nordic Real Estate AB (publ) emitterar gröna obligationer om 80m EUR och 700m SEK

MAR

Den 18 mars 2024 meddelade Cibus Nordic Real Estate AB (publ) ("Cibus" eller "Bolaget") att Bolaget, bland annat, arrangerar möten med obligationsinvesterare för att undersöka möjligheten att emittera EUR- och SEK-denominerade seniora icke säkerställda gröna obligationer under Cibus existerande MTN-program.

EJ FÖR DISTRIBUTION I ELLER TILL, ELLER TILL NÅGON PERSON SOM BEFINNER SIG I ELLER ÄR BOSATT I USA, DESS TERRITORIUM OCH BESITTNINGAR (INKLUSIVE PUERTO RICO, DE AMERIKANSKA JUNGFRUÖARNA, GUAM, AMERIKANSKA SAMOA, WAKEÖARNA, NORDMARIANERNA, VARJE DELSTAT I USA OCH DISTRICT OF COLUMBIA) ELLER TILL NÅGON AMERIKANSK PERSON (U.S. PERSON, SÅSOM DEFINIERATS I REGULATION S I UNITED STATES SECURITIES ACT OF 1933, I DESS NUVARANDE LYDELSE) ELLER NÅGON JURISDIKTION DÄR UTGIVANDE, PUBLICERING ELLER DISTRIBUTION AV DETTA DOKUMENT ÄR FÖRBJUDET ENLIGT LAG. DISTRIBUTION AV DETTA DOKUMENT KAN STRIDA MOT LAG I VISSA JURISDIKTIONER (I SYNNERHET USA OCH STORBRITANNIEN)

Cibus har framgångsrikt emitterat seniora icke säkerställda gröna obligationer om 80 miljoner EUR och 700 miljoner SEK under sitt MTN-program (de "Nya Seniora Icke Säkerställda Obligationerna"). De Nya Seniora Icke Säkerställda Gröna Obligationerna denominerade i EUR har en löptid om 4,0 år och löper med en ränta om 3 månaders EURIBOR + 400 baspunkter och slutligt förfall 2 april 2028. De Nya Seniora Icke Säkerställda Gröna Obligationerna denominerade i SEK har en löptid om 3,5 år och löper med en ränta om 3 månaders STIBOR + 350 baspunkter och slutligt förfall 2 oktober 2027. Cibus avser att ansöka om upptagande till handel av de Nya Icke Säkerställda Obligationerna på Nasdaq Stockholms lista för hållbara obligationer.

Citat från Cibus VD, Christian Fredrixon:

"På Cibus har vi fokus på stabila kassaflöden och kassaflöde per aktie. I linje med den strategin så annonserade vi tidigare i veckan våra intentioner att i god tid ersätta alla våra obligationer som förfaller under december 2024 och under 2025 med nya, längre obligationer. Jag kan med glädje berätta att Cibus idag har emitterat en ny grön 3,5 årig SEK och en ny grön 4 årig EUR obligation till attraktiva priser. Cibus attraherade stort intresse från såväl befintliga som nya investerare och vi har därmed förlängt förfallet av de berörda obligationerna från 1,4 år till 3,8 år, en genomsnittlig förlängning om 2,4 år, och där vi samtidigt sänker våra räntemarginaler med hela 2,31%-enheter.

Det faktum att vi kan ersätta vår utestående december 2025 obligation vid återlösen med en ny grön obligation visar på vårt fokus på ESG frågor i vår verksamhet och jag är glad att obligationsmarknaden stödjer oss i dessa ESG-ansträngningar. Vi är glada för stödet från våra befintliga investerare som även väljer att delta i våra nya obligationer och vi välkomnar alla nya investerare ombord."

Danske Bank A/S, Danmark, Sverige Filial och Swedbank AB (publ) agerar som bookrunners avseende emissionen av de Nya Seniora Icke Säkerställda Gröna Obligationerna. Swedbank AB (publ) har agerat som sole structuring advisor för Bolagets gröna ramverk. Roschier Advokatbyrå AB har agerat legal rådgivare till Bolaget i samband med emissionen av de Nya Seniora Icke Säkerställda Gröna Obligationerna.

Dealer Managers:

Danske Bank A/S, Danmark, Sverige Filial: dcm_sweden@danskebank.se 

Swedbank AB (publ): liabilitymanagement@swedbank.se 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Christian Fredrixon, CEO, Cibus Nordic Real Estate AB (publ)
e-mail: christian.fredrixon@cibusnordic.com, tel: +46 (0)8 12 439 100

Pia-Lena Olofsson, CFO, Cibus Nordic Real Estate AB (publ)
e-mail: pia-lena.olofsson@cibusnordic.com tel: +46 (0)8 12 439 100

Informationen i detta pressmeddelande är sådan information som Cibus Nordic Real Estate AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, enligt ovanstående kontaktpersoners försorg, vid den tidpunkt som är angiven av Cibus nyhetsdistributör BeQuoted vid publicering av detta pressmeddelande.

Cibus är ett fastighetsbolag noterat på Nasdaq Stockholm Mid Cap. Företagets affärsidé är att förvärva, utveckla och förvalta fastigheter av hög kvalitet i Norden med dagligvaruhandelskedjor som ankarhyresgäster. Företaget äger för närvarande cirka 450 fastigheter i Norden. De viktigaste hyresgästerna är Kesko, Tokmanni, Coop, Lidl och S-gruppen.

Datum 2024-03-20, kl 22:25
Källa beQuoted
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!