Första patienterna inkluderade i Chordate Medicals Eftermarknadsstudie PM010

Chordate Medical Holding AB (publ) (”Chordate”) meddelar idag att de första sju patienterna har inkluderats i bolagets eftermarknadsstudie PM010. De sju patienterna har skrivits in studien på neurologkliniker i Hull, Glasgow, Frankfurt, Essen och Jerusalem.

– Samtliga deltagande kliniker leds av välrenommerade specialister och det är tillfredsställande att de första patienterna nu är inne i studien. PM010-studien är en del av det regulatoriska kravet för migränbehandlingens CE-märkning, men har också stor betydelse för att kunna ge underlag till behandlande läkare om hur ofta behandlingen behöver ges till olika typer av patienter, säger Anders Weilandt, vd Chordate.

Om PM010
PM010, är en pågående öppen klinisk uppföljningsundersökning efter marknadsföring (eng. post market surveillance) för att följa långtidsresultat och säkerhet med Chordate Medicals förebyggande migränbehandling Ozilia® hos patienter med kronisk migrän under vanlig klinisk behandling. Studien kommer att rekrytera 200 patienter och genomföras på cirka 15 kliniker i fyra europeiska länder, uppföljningen är 12 månader. Data från denna öppna studie kommer att rapporteras i intervaller och användas för att finjustera rekommendationer för den kliniska behandlingsregimen.

Datum 2023-12-21, kl 11:50
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!