Chordate kommer beviljas ett fjärde patent i USA

Chordate Medical Holding AB (Publ.) meddelar att det amerikanska patentverket USPTO, United States Patent and Trademark Office, har utfärdat beslut om att de avser bevilja Chordates patentansökan US 17/942,912 från 2022.

Patentansökan rör behandling av huvudvärk med fokus på att skydda bolagets produkt Ozilia Migraine. Att ansökan beviljas innebär att ett fjärde amerikanskt patent läggs till en växande patentfamilj inriktad mot den huvudvärksbehandling som bolaget byggt upp sedan 2011.

– En av de tre grundpelarna i vårt strategiska arbete att bygga upp ett bolagsvärde åt våra aktieägare är att fullfölja patentstrategin. Det immaterialrättsliga försvaret av vår teknologi som stöd för vår fortsatta affärsutveckling är en väsentlig del i det som vi betraktar som kärnvärden i bolaget, säger Anders Weilandt, vd på Chordate Medical.

Chordate Medical innehar i dagsläget 79 patent fördelade på 32 länder och 9 patentfamiljer, som behandlar olika aspekter av bolagets behandlingstekniker. Patentfamiljerna behandlar olika aspekter av Chordates teknologi och är konstruerade för bästa möjliga skydd för de uppfinningar som ligger till grund för bolagets produkter.

Datum 2024-05-03, kl 13:45
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!