Chordate i nytt partneravtal med Neurolite, Schweiz – justerar listan över fokusmarknader

MAR

En del av Chordate Medicals strategi är att påvisa proof-of-concept på ett antal utvalda fokusmarknader. Bolaget lägger nu till Schweiz som ny fokusmarknad för Ozilia-behandlingen och tecknar avtal med Neurolite AG som distributör och regulatorisk representant i Schweiz och Liechtenstein. Samtidigt avvecklas satsningen i Storbritannien.

– Det finns ett stort intresse för Ozilia på den schweiziska marknaden vilket vi märkt under flera av de kongresser som vi deltagit i. I dagsläget förs diskussioner med ett antal skarpa leads och intressenter, där vi bedömer att flera av dem kan resultera i installationer i närtid. Därför är det naturligt att Schweiz blir en av bolagets nyckelmarknader, säger Anders Weilandt, vd Chordate.

Chordates fokusmarknader utmärker sig på två olika sätt. Dels har de en välutvecklad privat vårdsektor med ett försäkringssystem som tillåter att behandlingar som Ozilia erhåller ersättningskod, dels är vägen till marknadstillstånd för medicintekniska produkter som Ozilia gynnsam.

– Att erhålla en ersättningskod som gör det möjligt för patientförsäkringar att täcka kostnaderna för Ozilia-behandlingen, som vi tidigare fått i Saudiarabien och delvis i Italien, är en nyckelfaktor för oss. Precis som Tyskland präglas Schweiz av hanterbara beslutsprocesser med förhållandevis korta vägar till ersättningskod för försäkringsbetalning.

Chordates distributör och regulatoriska representant i Schweiz och Liechtenstein blir Neurolite AG som är specialiserade på att leverera de senaste medicintekniska lösningarna inom neurologi till sjukhus och privatkliniker i de båda länderna.

– De har tidigare med stor framgång introducerat produkter som inom samma segment som vår behandling, och de bedöms ha rätt kompetens och kontaktnät för att även lyckas med Ozilia.

Samtidigt som Chordate lägger till Schweiz som fokusmarknad plockas Storbritannien bort från listan.

– Storbritanniens offentliga sjukvård, NHS, har visat sig ha alltför långa beslutsvägar och stora utmaningar vid införande av ny medicinsk teknik, vilket har påverkat vår verksamhet i landet.

Läs mer om Neurolite AG

Datum 2024-06-13, kl 08:30
Källa MFN
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.