Cereno Scientific tillkännager ny ledningsgrupp

Ledningsgruppen innefattar nu:

  • Verkställande direktör (VD) - Sten R. Sörensen
  • Chief Scientific Officer (CSO) - Dr. Björn Dahlöf
  • Chief Medical Officer (CMO) & Forsknings- och utvecklingschef - Dr. Rahul Agrawal
  • Head of Preclinical Development - Nicholas Oakes
  • Ekonomichef (CFO) - Eva Jagenheim
  • Affärsutvecklingschef - Julia Fransson

Verkställande direktör, Sten R. Sörensen, har en omfattande erfarenhet inom läkemedelsindustri, biotech, finans samt styrelsearbete och har tidigare varit Head of International Marketing Operations på Monsanto (GD Searle) och Global Marknadschef för Secondary Prevention Products, Cardiovasculars på AstraZeneca. Sten har initierat och lett två banbrytande preventiva överlevnadsstudier vid hjärtsvikt; MERIT-HF och RALES till globalt kommersiellt genomslag.

Chief Scientific Officer, Björn Dahlöf, har omfattande erfarenhet i kardiovaskulär forskning, farmakologi, läkemedelsutveckling och kliniska prövningar (alla faser) och har föreläst inom dessa områden internationellt. Rådgivare till små och stora läkemedelsbolag avseende läkemedelsutveckling i alla faser från preklinisk utveckling till större studier efter registrering. Björn har även initierat och lett flera större nationella och multinationella mortalitets och morbiditetsstudier som haft betydelse för riktlinjer inom kardiovaskulär prevention och har publicerat mer än 400 vetenskapliga publikationer i ansedda vetenskapliga tidskrifter.

Chief Medical Officer & Forsknings- och utvecklingschef, Dr. Rahul Agrawal, har lång erfarenhet av ledning på hög nivå med en mångsidig bakgrund som sträcker sig över Big Pharma och biotech. Hans expertis omfattar hela värdekedjan inklusive FoU, Medical Affairs, kommersiell och strategisk erfarenhet inom olika terapiområden såsom kardiovaskulärt, njurmedicin, andningsvägar och sällsynta läkemedel och han har lanserat sju läkemedel globalt

Head of Preclinical Development, Nicholas Oakes, har mer än 20 års erfarenhet inom läkemedelsindustrin avseende effekt- och säkerhetsrelaterade aspekter av preklinisk forskning med mål att upptäcka och utveckla nya effektiva och säkra läkemedel inom områdena metabolism, kardiovaskulära och njurrelaterade sjukdomar.

Ekonomichef, Eva Jagenheim, har en bred erfarenhet av olika roller inom finansfunktionen. Tidigare erfarenhet inkluderar bland annat arbete som revisor på PWC, konsult på revisionsbyrån Arthur Andersen, och på företag av varierande storlek inom flertalet branscher. Hon har senast arbetat som CFO på RLS Global, ett medicintekniskt företag noterat på Nasdaq First North Growth Market.

Affärsutvecklingschef, Julia Fransson, är en erfaren affärsutvecklare inom life science-industrin. Hon är skicklig på att utforma starka och fokuserade strategier, översätta centrala vetenskapliga- och marknadsinsikter till investerare och partners, samt affärsmodellering, marknadsanalys och värdering av biotekniska tillgångar. Tidigare roller inkluderar ledande befattningar inom växande teknologiföretag samt nyligen som chef för en rådgivningsfirma inom life science-strategi.

"Jag är mycket glad att välkomna Rahul Agrawal och Julia Fransson som en del av ledningsgruppen på Cereno Scientific. Vi är i en spännande fas av vår tillväxtresa, som förstärks med det nyligen beviljade Expanded Access-godkännandet av FDA för vår läkemedelskandidat CS1 vid PAH," sa CEO Sten R. Sörensen.

Cereno Scientific har tre program i sin utvecklingspipeline; läkemedelskandidaten CS1 i fas II vid den sällsynta sjukdomen PAH som förväntas leverera resultaten från toppstudien senast under Q2 i år, som nyligen fick godkännande av FDA för Expanded Access; samt två lovande prekliniska läkemedelskandidater i utveckling genom forskningssamarbeten med University of Michigan (CS014 - en HDAC-hämmare i utveckling som behandling för arteriell och venös trombosprevention och CS585 - en prostacyklinreceptor agonist som har dokumenterats i flera prekliniska studier för att rikta sig mot IP-receptorn för trombosprevention utan ökad risk för blödning.

För mer information, vänligen kontakta:

Henrik Westdahl, Director IR & Communications

Email: henrik.westdahl@cerenoscientific.com

Tel: +46 708 17 59 96

 

 

Sten R. Sörensen, CEO

Email: sten.sorensen@cerenoscientific.com

Tel: +46 73-374 03 74

 

Om Cereno Scientific AB

Cereno Scientific utvecklar innovativa behandlingar för vanliga och sällsynta kardiovaskulära sjukdomar. Den längst avancerade läkemedelskandidaten, CS1, är en HDAC-hämmare (histondeacetylas) som verkar som en epigenetisk modulator med tryckreducerande, "reverse-remodeling", anti-fibrotiska, anti-inflammatoriska, och anti-trombotiska egenskaper. En klinisk Fas II-studie pågår för att utvärdera CS1s säkerhet, tolerabilitet och effekt hos patienter med den sällsynta sjukdomen pulmonell arteriell hypertension (PAH). Ett samarbetsavtal med det globala läkemedelsbolaget Abbott tillåter Cereno att använda deras banbrytande teknologi CardioMEMS HF System i studien. Två initiativ som genomfördes under den pågående Fas II-studien har visat positiva fynd som tyder på den potentiella kliniska nyttan av CS1 hos PAH-patienter. Dessa initiala resultat är dock inte en garanti för de slutliga studieresultaten som förväntas under andra kvartalet 2024. Sedan januari 2024 är CS1 tillgängligt under FDA:s 'Expanded Access Program' ("compassionate use") som möjliggör fortsatt CS1-behandling hos patienter som har genomfört Fas II-studien. Cereno har också två lovande prekliniska läkemedelskandidater under utveckling genom forskningssamarbeten med University of Michigan. Läkemedelskandidaten CS014 är en HDAC-hämmare under utveckling som en behandling av arteriell och venös trombosprevention. Den innovativa läkemedelskandidaten representerar ett banbrytande tillvägagångssätt för anti-trombotisk behandling potentiellt utan tillhörande ökad risk för blödning hos människor. CS014 är en ny kemisk entitet med en mångfaldig verkningsmekanism som en epigenetisk modulator - som reglerar blodplättsaktivitet, fibrinolys och blodproppsstabilitet för att förebygga trombos utan ökad risk för blödning, vilket dokumenterats i prekliniska studier. Läkemedelskandidat CS585 är prostacyklinreceptor-agonist som i prekliniska studier har visat effekt på IP-receptorn och förebygger trombos utan ökad risk för blödning. Bolaget är beläget i Göteborg, Sverige och har ett amerikanskt dotterbolag Cereno Scientific Inc. med kontor på Kendall Square i Boston, Massachusetts, USA Cereno är noterat på Nasdaq First North Growth Market (CRNO B). Mer information finns på www.cerenoscientific.se.

 

 

 

 

Datum 2024-02-13, kl 13:27
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!