Cereno Scientific bekräftar talare och program på kapitalmarknadsdagen den 30 augusti 2023

På kapitalmarknadsdagen kommer medlemmar ur bolagets ledningsgrupp och externa samarbetspartners ge en uppdatering om Cerenos projektportfölj, klinisk och preklinisk utveckling samt tillväxtstrategin.


Talarna och respektive programpunkt inkluderar:

  • Sten R. Sörensen, CEO at Cereno
    • Cereno’s Commitment to Transforming Cardiovascular Disease Management 
  • Dr. Raymond Benza, System Director of Pulmonary Hypertension at Mount Sinai Icahn School of Medicine, New York City
    • Understanding PAH: Debilitating Rare Disease
    • Cereno’s CS1 in Phase II study design
    • Cereno’s CS1: Remarkable patient case study data
  • Dr. Phil B. Adamson, Divisional Vice President and Chief Medical Officer, Heart Failure Division, Abbott
    • CardioMEMS – Phase II Clinical Collaboration Between Abbott and Cereno
  • Dr. Björn Dahlöf, Chief Medical Officer, Cereno
    • Cereno’s CS1 Phase II study status
    • Cereno’s CS1: Launching data quality control initiative in Phase II study
    • Medical need in CVD – new strategies to meet growing prevalence
  • Dr. Michael Holinstat, Prof. at University of Michigan Medical School; and Director Translation Research, Cereno
    • Preclinical programs with potential in thrombosis without increased risk of bleeding

 

Kapitalmarknadsdagen kommer att hållas onsdagen den 30 augusti 2023 med start kl. 08:30 i centrala Stockholm. Kaffe och tilltugg kommer serveras från kl. 08:00. Kapitalmarknadsdagen kommer att hållas på Haymarket by Scandic, Hötorget 13-15, Stockholm.

 

Anmälan till eventet

Vi hoppas att du kan komma på vår kapitalmarknadsdag i Stockholm. Platserna är begränsade och kommer att reserveras efter först till kvarn-principen.

 

Anmälan till eventet sker via länken: https://financialhearings.com/event/46821

 

För de som inte har möjlighet att delta på plats så finns möjlighet att följa eventet live på Cerenos webbplats och en inspelning kommer att finnas tillgänglig efteråt. De som deltar digitalt kommer kunna skicka in sina frågor online. En live sändning kommer att vara tillgänglig på: https://ir.financialhearings.com/cereno-scientific-cmd-2023

 

 

 

För mer information, vänligen kontakta:

Jonas Fogelberg, Interim CFO

E-post: info@cerenoscientific.com

http://www.cerenoscientific.se/

Om Cereno Scientific AB

Cereno Scientific är ett biotechbolag i klinisk fas inom kardiovaskulära sjukdomar. Den längst framskridna läkemedelskandidaten, CS1, är en Fas II-kandidat under utveckling för behandling av den sällsynta sjukdomen pulmonell arteriell hypertension (PAH). CS1 är en HDAC-hämmare (histondeacetylas) som verkar som en epigenetisk modulator med tryckreducerande, ”reverse-remodeling”, anti-fibrotiska, anti-inflammatoriska, och anti-trombotiska egenskaper, alla relevanta för PAH. En klinisk Fas II-studie pågår för att utvärdera CS1s säkerhet, tolerabilitet och effekt hos patienter med PAH. Ett samarbetsavtal med det globala läkemedelsbolaget Abbott tilllåter Cereno att använda deras banbrytande teknologi CardioMEMS HF System i studien. Cereno har också två lovande prekliniska läkemedelskandidater under utveckling inom kardiovaskulära sjukdomar genom forskningssamarbeten med University of Michigan. Läkemedelskandidat CS014 är en ny HDAC-hämmare med epigenetiska effekter som har valts att primärt utvecklas för trombosprevention. I prekliniska studier har den visat att kunna reglera blodplättsaktivitet, fibrinolys och blodproppsstabilitet för att förebygga trombos utan ökad risk för blödning. Läkemedelskandidat CS585 är prostacyklinreceptor-agonist som i prekliniska studier har visat effekt på IP-receptorn och förebygger trombos utan ökad risk för blödning. Bolaget är beläget i Göteborg, Sverige och har ett amerikanskt dotterbolag Cereno Scientific Inc. med kontor på Kendall Square i Boston, Massachusetts, USA Cereno är noterat på Nasdaq First North Growth Market (CRNO B). Mer information finns på www.cerenoscientific.se.

Datum 2023-08-28, kl 16:20
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!