Catella AB avvecklar sitt partnerskap med Infrahubs

Catella AB avyttrar sitt innehav om 50 procent av aktierna i Infrahubs AB och tillhörande projektbolag för en köpeskilling av det totalt investerade kapitalet i utbyte plus 12 miljoner kronor för värdet av plattformen och tillgångarna. Avyttringen kommer att ha en positiv effekt på resultatet efter skatt med cirka 12 miljoner kronor under andra halvåret 2023.

I juni 2020, meddelade Catella sitt partnerskap med Infrahubs AB, med det gemensamma målet om att utveckla logistikfastigheter med automatiserade lagerhanteringsprocesser. Inom projektportföljen har moderna logistikfastigheter utvecklats, hyrts ut och sålts i Norrköping, Örebro, Vaggeryd, Jönköping samt Ljungby, alla i södra Sverige.
 
Catella kommer att behålla 40 procent av sitt ägande och fortsätta finansiera fastigheten utvecklad i Jönköping, fullt uthyrd till Svenska Retursystem (SRS) och andra enheter relaterade till tidigare projekt tills försäljning och legala förpliktelser är uppfyllda.
 
Alla rättigheter och skyldigheter relaterade till framtida projekt överförs till befintliga partners i Infrahubs AB.
 
”Tillsammans med Infrahubs har vi framgångsrikt bidragit till den svenska marknadens behov av hållbara logistiklösningar enligt vår ambition med partnerskapet. Vi önskar Infrahubs lycka till när de nu fortsätter sin tillväxtresa med att utveckla moderna logistikfastigheter i Sverige”, säger Christoffer Abramson, VD och koncernchef på Catella Group.

Datum 2023-07-24, kl 11:40
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!