Calliditas Therapeutics

Calliditas partner, Everest Medicines, meddelar att den kinesiska läkemedelsmyndigheten har godkänt Nefecon® för behandling av primär IgA-nefropati

Med cirka fem miljoner IgAN-patienter har Kina det högsta estimatet av primära glomerulära sjukdomar i världen. Det finns ett mycket stort ej tillgodosett medicinskt behov för nya behandlingar bland IgAN-patienter i Kina och andra asiatiska länder. I tillägg till Nefecons godkännande i Fastlandskina och Macao meddelade Everest även att bolagets förväntar sig ett beslut inom kort om dess ansökan om godkännande för läkemedlet i Singapore och Hongkong.

- Vi är mycket glada över Nefecons godkännande i Kina. Det finns helt klart ett mycket stort behov bland IgAN-patienter i Kina att få tillgång till ett godkänt läkemedel som är specifikt framtaget med inriktning på sjukdomens ursprung och ger hopp om sjukdomsmodifiering, säger vd Renée Aguiar-Lucander.

Resultaten från analysen av den kinesiska delpopulationen i fas 3-studien NeflgArd, som presenterades vid American Society of Nephrology (ASN) Kidney Week 2023, bevisade att behandlingseffekten för Nefecon var större i den kinesiska kohorten jämfört med den globala datamängden med avseende på njurfunktion, proteinuri och mikrohematuri. I den kinesiska kohorten visade medelvärdet för den absoluta förändringen i eGFR jämfört med baslinjen en cirka 66 procent mindre försämring av njurfunktionen med Nefecon vid 24 månader jämfört med en 50 procent mindre försämring av eGFR i den globala datamängden.

Detta godkännande utlöser en milstolpsbetalning till Calliditas från Everest på 5 MUSD som kommer att intäktsredovisas under fjärde kvartalet.

Datum 2023-11-24, kl 08:45
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!