Calliditas Therapeutics

Calliditas erhåller Notice of Allowance avseende patentansökan i USA omfattande TARPEYO®

REG

Patentet avser en metod för att behandla IgA-nefropati med en sammansättning som omfattar TARPEYO® (budesonid) kapslar med fördröjd frisättning, utvecklade under namnet "NEFECON®". Calliditas förväntar sig att patentet kommer att vara listat i Orange Book, med ett förväntat utgångsdatum 2043. Patentet, när det utfärdas, kommer att vara Calliditas andra patent för TARPEYO i USA.

Calliditas avser att lämna in motsvarande patentansökningar i ytterligare jurisdiktioner runt om i världen, inklusive Europa och Kina.

"Vid beviljande kommer vårt nya patent att avsevärt stärka TARPEYOs immaterialrättsliga skydd, ytterligare förbättra dess unika värdeerbjudande och etablera en grund för ett aktivt program för att utöka patentskyddet för vårt NEFECON® franchise globalt", säger VD Renée Aguiar-Lucander.

Datum 2023-12-11, kl 15:15
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!