Byggmästare A J Ahlström

Byggmästare Anders J Ahlström Holding AB (publ): Team Olivia avyttrar verksamhet till Humana

Team Olivia, där Byggmästaren, direkt och indirekt, äger ca 19,5 procent av aktierna, har tecknat avtal om att avyttra den norska verksamheten till Humana.

Team Olivia Norge har 1 750 medarbetare och består i huvudsak av tjänster inom individ- och familjeomsorg samt personlig assistans. Omsättningen 2023 uppgick till ca 913 miljoner SEK med ett rapporterat rörelseresultat (EBITA) om 47 miljoner SEK. Köpeskillingen uppgår på kassa- och skuldfri basis till 236 miljoner SEK kontant samt 4 miljoner nyemitterade aktier i Humana, vilket vid kurs 26,30 kronor motsvarar en total köpeskilling om 341 miljoner kronor. Transaktionen beräknas efter myndighetsgodkännande kunna slutföras i slutet på andra kvartalet 2024. De nyemitterade aktierna skulle motsvara ca 7,7 procent av Humana och är föremål för lock-up fram till det tidigaste av sex månader efter transaktionens slutförande och Humanas delårsrapport för det tredje kvartalet.
 
I januari 2024 ingick Team Olivia avtal om att avyttra den svenska omsorgs- och hemtjänstverksamheten till Attendo. Denna transaktion slutfördes den 2 april 2024. De kvarvarande affärsområdena i Team Olivia efter en eventuell avyttring av nu även den norska verksamheten, dvs personlig assistans i Sverige samt Team Olivia Danmark, omsätter cirka 3 miljarder SEK på årsbasis.
 
Största ägare i Team Olivia är Procuritas fjärde fond, PCI IV, som endast innehåller innehavet i Team Olivia. Byggmästaren äger direkt ca 17,0 procent av aktierna i Team Olivia och även en mindre andel av PCI IV. Byggmästarens direkta och indirekta ägande kan summeras till ca 19,5 procent av aktierna i Team Olivia. Därtill har Byggmästaren till Team Olivia ett utställt aktieägartillskott om ca 72 miljoner kronor. Per den 31 december 2023 var Byggmästarens totala engagemang i Team Olivia värderat till 210 miljoner kronor.
 
Denna information lämnades för offentliggörande av bolagets verkställande direktör den 8 april 2024, kl 08.15.

Datum 2024-04-08, kl 08:15
Källa MFN
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.