Bufab avyttrar Bufab Lann AB och Hallborn Metall AB som ett led i bolagets uppdaterade strategi

Bufab AB (publ) (”Bufab” eller ”Bolaget”) har idag tecknat avtal om att avyttra sina tillverkande bolag Bufab Lann AB (”Lann”) och Hallborn Metall AB (”Hallborn”) till Arbona Industri AB (”Arbona”) för en köpeskilling om 230 miljoner kronor på kassa- och skuldfri basis. Avyttringen är ett resultat av den strategiska översyn som Bolaget tidigare kommunicerat och syftar till att maximera värdet för Bufabs aktieägare.

Lann och Hallborn är två bolag som tillverkar komponenter genom bland annat svarvning och fräsning. Avyttringen är i linje med Bufabs tidigare kommunicerade plan att utvärdera strategiska alternativ avseende de två bolagen, mot bakgrund av den uppdaterade strategi som Bolaget presenterade i december 2023. Anledningen till översynen är att Bufab ser handelsverksamheten och kompletterande nischföretag som sin framtida kärnverksamhet.

Under räkenskapsåret 2023 uppgick den sammanlagda nettoomsättningen för Lann och Hallborn till cirka 5 procent av Bufab-koncernens totala nettoomsättning.

Det är glädjande att vi snart kommit i mål med den strategiska översyn som inleddes i december 2023 och jag ser avyttringarna som ett led i att renodla Bufabs erbjudande och som ett steg mot att nå våra uppdaterade lönsamhetsmål. Arbona stod ut tidigt i processen och känns som helt rätt ägare för att ta tillvara och driva Lann och Hallborn framåt”, säger Erik Lundén, Bufabs VD och koncernchef.

Transaktionen förväntas slutföras under det tredje kvartalet 2024.

Rådgivare:
Clearwater är finansiell rådgivare och Mannheimer Swartling är legal rådgivare till Bufab i transaktionen.

Datum 2024-06-24, kl 08:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!