Publikationen av BrainCools trombektomistudie accepterad i Stroke & Vascular Neurology

MARKN.

BrainCool AB:s första kliniska studie inom stroke, med titeln "COmbination of Targeted temperature management and Thrombectomy after acute Ischemic Stroke (COTTIS 1): A feasibility study", med fokus på kombinerad Targeted Temperature Management (TTM) och trombektomi efter akut ischemisk stroke, har accepterats för publicering i den ansedda vetenskapliga tidskriften Stroke & Vascular Neurology (med en impaktfaktor på 10, 2023). Än så länge har det exakta publiceringsdatumet inte fastställts. Studien är en milstolpe och ett viktigt framsteg för vår nya stroketerapi. 

VD Martin Waleij kommenterar:
-”Den vetenskapliga publikationen i Stroke & Vascular Neurology kommer att öka trovärdigheten och den vetenskapliga tyngden för vår nya stroketerapi. De observerade resultaten, vilka även till en del presenterades på NeuroRad 2022 (ref 1) som visar en fördubbling av antalet patienter som uppnår överlevnad med god neurologisk funktion vid utskrivning från sjukhuset, kan betraktas som sensationella. Den kliniska studien är en säkerhets- och genomförbarhetsstudie, designad som en förberedelse för en större randomiserad studie som skall påbörjas.

Vi är glada över erkännandet och den potentiella inverkan denna publikation kommer att ha för att vidareutveckla och främja behandlingen av strokepatienter. 

Vi kommer informera om publikationens utgivningsdatum och uppmuntrar dig att hålla ögonen öppna för ytterligare uppdateringar.

Dessutom kommer denna publikation utgöra en solid grund för starten av COTTIS 2, en studie som kommer att inkludera 400 patienter, vilken bygger på resultaten från COTTIS 1 studien”.

Referens 1
BrainCool AB (publ): starka resultat för tidig kylning av trombektomi patienter presenterade på NeuroRad 2022 - BrainCool (cision.com)

Datum 2023-07-07, kl 17:06
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!