BrainCool AB (publ): Ny patentansökan för RhinoChills teknologi banar väg för nya möjligheter

MARKN.

Patentansökan avseende en nyutvecklad teknologi resulterande i uppdaterade kylsystem av RhinoChill, har minskat dess vikt avsevärt, från 13 kg till endast 5 kg. Även storleken har krympt.

* Utvecklingen av produkten har helt finansierats inom ramen för två EU grant.
* De kliniska resultaten av Princess 2 gäller även för den nya lättare generationen av enheten och studien behöver således EJ göras om.
 
Den nya generationen RhinoChill kommer att utvärderas i samarbete med Karolinska Institutet (1) i en delstudie till Princess 2 med syfte:

*       att utvärdera effektiviteten och genomförbarheten av den kompakta RhinoChillversionen i en verklig klinisk miljö.
*       att ytterligare validera dess potentiella tillämpningar och övergripande prestanda.
 
BrainCool och Karolinska kommer att söka ytterligare finansiering för att stödja delstudien och de sista stadierna av produktutvecklingen som leder till marknadsgodkännande.
Den nya lätta generationen RhinoChill, skapar nya förutsättningar och kommer även att rikta in sig på nya områden som:

*       traumatiska hjärnskador (TBI) inom den militära marknaden
*       det växande medicinska problemet med värmeslag orsakade av klimatförändringarna.
 
BrainCools målsättning är att införa en ny standard som avser vård med kylteknik i offentliga byggnader, skolor och idrottsanläggningar, som liknar implementeringen av defilbratorer/AED.

VD Martin Waleij kommenterar:

”Sammanfattningsvis är tillgången till snabb och smidig kylning avgörande för att optimera patientresultaten. Den nya generationen kompakta Rhinochill är tre gånger lättare och kan med enkelhet anpassas till olika situationer och enkelt transporteras. 
Observera att den kommersiella lanseringen avseende den nya kylterapin av hjärtpatienter efter slutförandet av Princess 2 studien, kommer enbart att omfatta den nya generationen RhinoChill (5 kg).”
 
För mer information om Princess 2 studien och BrainCools produkter, se video nedan, där Dr Per Nordberg kort beskriver hur man inkluderar och hanterar en studiepatient.

Princess2 trial movie - YouTube
 
Referens
(1) https://www.mfn.se/cis/a/braincool/braincool-ab-publ-braincool-levererar-rhinochill-r-system-till-karolinska-institutet-for-banbrytande-studie-inom-tidig-kylning-som-kan-etablera-en-ny-medicinsk-indikation-vid-hjartstopp-3fecf286

Datum 2023-07-26, kl 14:40
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!