BrainCool AB (publ): Ny CPT kod från AMA avseende Cooral® System stödjer vägen mot försäkringsersättning i USA

MARKN.

BrainCool AB rapporterar att American Medical Association (AMA) har tillkännagivit godkännandet av en ny Current Procedural Terminology (CPT®) -kod för reduktion av komplikationer av oral mukosit hos patienter som genomgår kemoterapi, vilket skapar en tydlig väg för att erhålla försäkringsersättning av Cooral® System.
 
Den nya CPT-koden, som är resultatet av AMA CPT mötet den 21 till den 23 september 2023, kommer att träda i kraft för användning 2024, och etablera en väg för utbredd användning och försäkringsersättning. Värt att lyfta fram är att koden inkluderades av CPT-kommittén som en "samtycke"-ansökan. Detta innebär att ansökan godkändes utan ytterligare diskussioner och omröstning.
 
VD Martin Waleij kommenterar
-”Detta är en viktig milstolpe för Cooral® System, och framför allt för patienter som lider av oral mukosit till följd av cancerbehandling. Det erkänner vidare BrainCools innovativa teknologi för Cooral® System, med skapandet av en ny unik kategori av behandlingskod”.
 

Datum 2023-09-22, kl 10:59
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!