BrainCool AB (publ) – levererar den nya MiniChill till en japansk klinisk studie

MARKN.

BrainCool AB har nu levererat MiniChill till det japanska sjukhuset i Nagoya vid Department of Emergency and Critical Care. Leveranserna avser en djurbaserad klinisk studie med fokus på selektiv hjärnkylning i en hjärtstoppsmodell. Det japanska sjukhuset svarar för kostnaderna av studien samtidigt som BrainCool erhåller begränsade intäkter om cirka 100 000 kronor för leveranserna.

BrainCool kommer att få värdefull återkoppling avseende resultaten av studien. Selektiv hjärnkylning innebär att kylningen riktas till vissa hjärnregioner för att skydda från skador under ett hjärtstopp.

MiniChill är en ny produkt som BrainCool utvecklat och den baseras på RhinoChill™ System som är ett kompakt och bärbart kylsystem för snabb och tidig kylning. Kylning sker via näshålorna. MiniChill är mindre och vikten har reducerats från 13 kg till endast 5 kg vilket underlättar transport och hantering. Design och funktion har i huvudsak behållits men grundtekniken för att driva kylningen har ändrats i den nya MiniChill.

VD Martin Waleij kommenterar:
- ”Ett positiv utfall av studien kommer att stödja processen för marknadsgodkännande i Japan. Dessutom kan den bekräfta effektiviteten av teknologin vilket är viktigt för att skapa förtroende och skapa spridning i branschen för behandling med snabb och tidig kylning”

Datum 2024-02-07, kl 11:02
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!