BrainCool AB (publ): Ledande universitetssjukhus i USA ansluts till Cottis 2 studien

MARKN.

BrainCool har i samråd med Universitetssjukhuset i Freiburg slutit ett avtal med University of Maryland, Baltimore (”Maryland”) för deltagande i den EU-finansierade Cottis 2 studien, med Dr Neeraj Badjatia som ”principal investigator” för sjukhuset.

Maryland har tidigare medverkat i flera kliniska studier inom trombektomi och även deltagit i ett annat projekt med kylning och trombektomi, vilket nu avslutats. Detta för att få möjligheten att delta i BrainCools studier med målsättning att etablera en ny unik behandling för strokepatienter, kylbehandling kombinerad med trombektomi.

VD Martin Waleij kommenterar;
“Genom deltagande från en av de ledande trauma sjukhusen i USA kommer processerna med både FDA och etablering av reimbursement på marknaden i USA att underlättas och påskyndas. Vi har sedan tidigare ett samarbete med Maryland inom neurologisk feber vilket finansieras av ett forskningsgrant.”

Finansieringen av patientrekrytering i USA inom Cottis 2 studien kommer ske med externa medel.

Datum 2023-08-22, kl 15:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!