BrainCool AB (publ): Ledande universitetssjukhus i USA ansluts till Cottis 2 studien

MARKN.

BrainCool har i samråd med Universitetssjukhuset i Freiburg slutit ett avtal med University of Maryland, Baltimore (”Maryland”) för deltagande i den EU-finansierade Cottis 2 studien, med Dr Neeraj Badjatia som ”principal investigator” för sjukhuset.

Maryland har tidigare medverkat i flera kliniska studier inom trombektomi och även deltagit i ett annat projekt med kylning och trombektomi, vilket nu avslutats. Detta för att få möjligheten att delta i BrainCools studier med målsättning att etablera en ny unik behandling för strokepatienter, kylbehandling kombinerad med trombektomi.

VD Martin Waleij kommenterar;
“Genom deltagande från en av de ledande trauma sjukhusen i USA kommer processerna med både FDA och etablering av reimbursement på marknaden i USA att underlättas och påskyndas. Vi har sedan tidigare ett samarbete med Maryland inom neurologisk feber vilket finansieras av ett forskningsgrant.”

Finansieringen av patientrekrytering i USA inom Cottis 2 studien kommer ske med externa medel.

Datum 2023-08-22, kl 15:00
Källa MFN
Alla Aktier tipsar: Nu får du 200 kr gratis när du skapar konto på Nordnet, insatt i fonden Nordnet One Balanserad. Bra tillfälle för dig som inte kommit igång med investeringar än, eller bara testat t.ex. Avanza.
Investeringar i värdepapper och fonder innebär alltid en risk och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet