BrainCool AB (publ) – genomför förändring i ledningsgruppen. Jon Berg utses till VD och Martin Waleij blir ny Head of Commercial Operations

MAR

BrainCool AB genomför förändring i ledningsgruppen där företagets COO Jon Berg tar över rollen som VD för BrainCool. BrainCool’s nuvarande VD Martin Waleij går in i en ny roll som Head of Commercial Operations med ansvar huvudsakligen för bolagets kliniska forskningsprojekt, genomförandet av kliniska studier och vidareutveckling av samarbetet med ZOLL®. Martin kommer också att ansvara för relationer med andra potentiella partners i samband med att bolagets projekt inom stroke avancerar.
 
BrainCool’s styrelse har bedömt att tidpunkten för förändringarna av rollerna är lämplig av flera skäl. BrainCool har gått in i en ny fas med lanseringen av BrainCool™ System och det omfattande partner- och leveransavtalet med ZOLL®. Avtalet innebär att mer fokus måste läggas på att säkerställa produktion och leveranser av BrainCool™ System, som signifikant ökar säljvolymen från och med våren 2024.
 
Samtidigt är BrainCool inne i en intensiv utvecklingsfas med kliniska studier som fortskrider. Den mest lovande studien innefattar kylning i kombination med trombektomi och pågår i samarbete med Freiburgs Universitetssjukhus i Tyskland. Projektet har stor potential och kräver därför ett särskilt fokus för lansering. Parallellt ska andra projekt och affärsrelationer hanteras och utvecklas. Ledningsförändringarna innebär därför även en avlastning av VD-rollen, liksom en bättre arbetsfördelning mellan olika funktioner inom bolaget.
 
Tillträdande VD Jon Berg kommenterar:
-”Jag har varit med sedan grundandet av BrainCool 2014 och jag känner mig trygg i att anta VD-rollen i den nya fas som BrainCool går in. Det kommer att handla mycket om att effektivisera och öka produktion samt säkra leveranser”.
 
Jon Berg har haft en central roll i utvecklingen av BrainCool genom årens lopp. Han har en mycket lång erfarenhet inom produktion. Under perioden 1999 – 2012 arbetade han på Gambro som konstruktionschef. Han har även arbetat med produktutveckling på Atos Medical under perioden 2017 – 2022.

 
BrainCool påbörjar inom kort två studier, COTTIS 2 inom trombektomi och Princess 2 inom hjärtstopp.

Tillträdande Head of Commercial Operations Martin Waleij kommenterar:
-”Jag ser fram emot min nya roll och att nu få ägna mer tid åt våra viktiga kliniska studier och affärsutveckling inom BrainCool. Det är inom dessa områden som jag hoppas kunna tillföra mest värde för bolaget i det här skedet.”
 

BrainCools styrelseordförande Hans Henriksson kommenterar:
-”Vi stärker BrainCool’s ledning med en bättre fördelning av arbete och ansvar. Jag välkomnar Jon Berg i sin nya roll som VD. Han har lång erfarenhet av bolaget vilket också säkerställer kontinuiteten. Det känns samtidigt tryggt att Martin Waleij nu kan fokusera mer på våra viktiga studier och affärsutveckling. Han har gjort ett fantastiskt jobb med att utveckla BrainCool till vad det är idag.”

Jon Berg tillträder som VD för BrainCool torsdagen den 8:e februari 2024.

Datum 2024-02-07, kl 18:15
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!