BrainCool AB (publ) förstärker marknads täckningen i USA genom nya avtal med de största inköpsorganisationerna i landet

MARKN.

BrainCool AB (publ) har tecknat avtal med de två största organisationerna avseende inköp av sjukvårdsprodukter i USA, Vizient och Premier Inc. Företagen, är rikstäckande och styr inköpsprocesser till en rad olika sjukhussystem i landet med sammantaget ca 800 000 sjukhusbäddar.

BrainCool har sedan tidigare avtal med den tredje största inköpsorganisationen Health Trust, vars olika sjukhus har sammanlagt nära 200 000 sjukhusbäddar. De nya avtalen innebär att BrainCools marknadstäckning avsevärt förstärks i USA. Distributionen av BrainCools produkter med IQool™ System sker inom ramen för avtalet med amerikanska ZOLL, (Ref 1).
 
VD Martin Waleij kommenterar
- ”Genom våra avtal med de tre största inköpsorganisationerna i USA har vi nu en solid plattform för att etablera IQool™ System som marknadsledare på den amerikanska marknaden. Det kan även innebära att det går snabbare att etablera vår produkt inom onkologi, Cooral® System på marknaden.”

 
Ref.
1. ZOLL Expands Temperature Management Portfolio to Include IQool™ System, High-Quality Surface Option - ZOLL Medical

Datum 2023-11-17, kl 09:49
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!