BrainCool AB (publ) En ny klinisk studie som utvärderar tidig hypotermibehandling efter hjärtstopp med BrainCool™ System och RhinoChill® System är publicerad i Journal of Clinical Medicine (JCM)

MARKN.

En klinisk studie med BrainCool produkter har publicerats i JCM (impact faktor 3,9) av forskare på Centrum för Hjärtstoppsforskning vid Karolinska Institutet (Ref 1). Studien har utvärderat RhinoChill® System för att initiera tidig kylbehandling direkt efter ankomst till sjukhus i stället för att vänta tills patienterna kommit upp till intensivvårdsavdelning. 
 
Forskargruppen vid Karolinska Institutet har för första gången visat att det går att RhinoChill®, som enda metod på marknaden, kan leverera en effektiv och kontinuerlig nedkylning som kan påbörjas på akutmottagningen och pågå under transport till och i samband med röntgen och avancerade hjärtundersökningar. 
 
När patienterna anlände till intensivvårdsavdelningen användes BrainCool™ System för systemisk kylning under 24 timmar. 
 
Karolinska Institutet, med stöd från BrainCool AB, driver även den europeiska multicenterstudien PRINCESS2 för att studera ultra-tidig nedkylning med RhinoChill® hos patienter som får hjärtstopp utanför sjukhus. 

 
Ref.
1. JCM | Free Full-Text | Transnasal Evaporative Cooling in Out-of-Hospital Cardiac Arrest Patients to Initiate Hypothermia—A Substudy of the Target Temperature Management 2 (TTM2) Randomized Trial (mdpi.com)

Datum 2023-11-28, kl 15:46
Källa MFN
Alla Aktier tipsar: Nu får du 200 kr gratis när du skapar konto på Nordnet, insatt i fonden Nordnet One Balanserad. Bra tillfälle för dig som inte kommit igång med investeringar än, eller bara testat t.ex. Avanza.
Investeringar i värdepapper och fonder innebär alltid en risk och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet