BrainCool AB (publ) En ny klinisk studie som utvärderar tidig hypotermibehandling efter hjärtstopp med BrainCool™ System och RhinoChill® System är publicerad i Journal of Clinical Medicine (JCM)

MARKN.

En klinisk studie med BrainCool produkter har publicerats i JCM (impact faktor 3,9) av forskare på Centrum för Hjärtstoppsforskning vid Karolinska Institutet (Ref 1). Studien har utvärderat RhinoChill® System för att initiera tidig kylbehandling direkt efter ankomst till sjukhus i stället för att vänta tills patienterna kommit upp till intensivvårdsavdelning. 
 
Forskargruppen vid Karolinska Institutet har för första gången visat att det går att RhinoChill®, som enda metod på marknaden, kan leverera en effektiv och kontinuerlig nedkylning som kan påbörjas på akutmottagningen och pågå under transport till och i samband med röntgen och avancerade hjärtundersökningar. 
 
När patienterna anlände till intensivvårdsavdelningen användes BrainCool™ System för systemisk kylning under 24 timmar. 
 
Karolinska Institutet, med stöd från BrainCool AB, driver även den europeiska multicenterstudien PRINCESS2 för att studera ultra-tidig nedkylning med RhinoChill® hos patienter som får hjärtstopp utanför sjukhus. 

 
Ref.
1. JCM | Free Full-Text | Transnasal Evaporative Cooling in Out-of-Hospital Cardiac Arrest Patients to Initiate Hypothermia—A Substudy of the Target Temperature Management 2 (TTM2) Randomized Trial (mdpi.com)

Datum 2023-11-28, kl 15:46
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!