BrainCool AB (publ) BrainCool sluter inköpsavtal för IQool™ System med stort hälsovårdssystem i USA

MAR
  • BrainCool har slutit inköpsavtal med ett hälsovårdssystem som omfattar 74 sjukhus i sydöstra USA.
  • Inköpsavtalet avser IQool™ System och tecknades efter att systemet visat på ett antal kliniska och ekonomiska fördelar jämfört med konkurrerande system.
  • Avsikten är att etablera minst 20 produkter under avtalets löptid (1 år).

BrainCool AB (”Bolaget”) har slutit ett ettårigt inköpsavtal med Vanderbilt Health med säte i Nashville, Tennessee efter att produkten IQool™ System utvärderats mot konkurrerande system. Parterna har för avsikt att etablera produkten för hälsovårdssystemets sjukhus i sydöstra USA.
 
Bolaget har sedan tidigare avtal med den nationella inköpsorganisationen GPO Healthtrust (se pressmeddelande 2020-06-17, https://www.braincool.se/17/28/post/?slug=braincool-ab-publ-ingar-inkopsavtal-med-healthtrust-50650ee4). Under 2022 har även ett så kallat "Group buy”-projekt med Healthtrust genomförts som ett led i att etablera IQool™ System inom HCA Healthcare, ett av USA:s största hälsovårdssystem.
 
VD Martin Waleij kommentarer
 
–Inom ramen för avtalet planerar Vanderbilt Health under det kommande året att erbjuda vår produkt till samtliga sjukhus i gruppen, enligt motsvarande villkor som vi har etablerat med GPO Healthtrust under 2023. Detta efter att man gjort en utvärdering som visat på ett antal kliniska och ekonomiska fördelar med BrainCools produkterbjudande. Målsättningen är att etablera minst 20 system under avtalets löptid.
 
BrainCool har under 2023 förstärkt sin försäljningsorganisation i Texas, Chicago och Tennesse och har en tydlig målsättning att växa i dessa regioner och etablera produkten i större omfattning inom ytterligare amerikanska sjukvårdsystem. Vår etablering i Tennesse konkretiserar nu satsningen på regionen sydöstra USA, men skall även ses i ljuset av att stora spelare som Healthtrust, HCA Healthcare och Vanderbilt har sina huvudkontor i Nashville. 
 
Fortsatt tillväxt på USA-marknaden
Utöver det nya avtalet med Vanderbilt Health har BrainCool under 2023 fortsatt växa inom andra sjukvårdsystem, bland annat har ytterligare två sjukhus inom Jefferson Health köpt in två system vardera. (för mer information om Jefferson Health se pressmeddelande 2021-10-19, https://www.braincool.se/17/28/post/?slug=braincool-ab-publ-ny-viktig-order-i-usa-for-iqool-system-86fa71ef).

Datum 2023-05-13, kl 15:15
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!