BrainCool AB (publ): BrainCool sluter finansieringsavtal om 20 MSEK

MAR

Mot bakgrund av den ovillkorade ordern på minst 100 MSEK (kopplat till distributionsavtalet med ZOLL®) så har BrainCool AB (publ) slutit ett finansieringsavtal avseende en s.k. ”revolving credit facility” som vid behov tillför bolaget upp till 20 MSEK. Finansieringen genomförs för att säkerställa kapitaliseringen inför produktionsstarten av ZOLL® beställningar av BrainCool™ System.  
 
Faciliteten är tillgänglig för bolaget under en 18-månadersperiod och i den mån den utnyttjas tillämpas en månatlig ränta om 2 procent på utnyttjat belopp. Uppläggningsavgiften är noll kronor och därmed kostar faciliteten ingenting om den inte behöver användas. Bakom faciliteten står två av bolagets större ägare, Bolite Invest AB och Landia AB.
 
”Vi är mycket nöjda med det unika distributionsavtal som slutits med ZOLL®. Den initiala ovillkorade ordern från ZOLL® blev större än väntat och vi har därför erbjudit oss att bistå BrainCool med extra rörelsekapital inför kommande leveranser, om så skulle behövas. Det är spännande att bolaget nu går in i en helt ny fas med stabila och stora återkommande beställningar från ZOLL®. Vi ser fram emot att fortsatt stödja bolaget, både finansiellt och genom aktivt styrelsearbete”, säger Oscar Engellau styrelseledamot och ägare i BrainCool genom Bolite Invest AB.

Datum 2023-06-02, kl 16:21
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!