BrainCool AB (publ): BrainCool introducerar MiniChill i Japan, nästa generations RhinoChill-teknik för selektiv hjärnkylning

MARKN.

Lovande klinisk prövning i Japan baserad på nästa generations RhinoChill-teknologi: MiniChill för selektiv hjärnkylning

BrainCool ligger i framkant vad gäller en ny klinisk utveckling i Japan, med den senaste generationen av Rhinochill; MiniChill.

Företaget har åtagit sig att tillhandahålla produkter (med begränsade intäkter på 6 000 EUR) för en djurbaserad klinisk prövning/studie, med fokus på selektiv hjärnkylning med den uppdaterade Rhinochill-teknologin.

Den kliniska prövningen kommer att inledas vid Nagoya University, vid Department of Emergency and Critical Care, med Dr. Mitsuaki Nishikimi som prövningsledare. Finansiering av studien har möjliggjorts genom stöd från ZOLL Foundation.

VD Martin Waleij kommenterar;
 "RhinoChill, en av BrainCools produkter, är den enda godkända produkten på marknaden som möjliggör snabb hjärnkylning, både på och utanför sjukhus. RhinoChill påverkar inte patienthanteringen under återupplivning. Dess höga kapacitet garanterar en säker och effektiv hjärnkylningsprocess.  Genom att sömlöst integreras med återupplivningsmetoder, är Rhinochill en värdefull tillgång i kritiska situationer och erbjuder oöverträffad prestanda och tillförlitlighet.”

I denna studie kommer MiniChill, den nya generationen av RhinoChill, att användas. Denna innovativa produkt utvecklades under COOLHEAD-projektet, som fick ett EU-bidrag från Eurostars 2019.

MiniChill representerar betydande framsteg och innebär en reducerad vikt från 13 kg till endast 5 kg. Förbättringarna är ett direkt svar på värdefull feedback från PRINCESS-studien, där bland annat ambulanspersonalen lyfte fram storleken och vikten som en begränsande faktor vid akuta situationer. 
BrainCool välkomnade denna feedback och skapade nästa generations RhinoCill; MiniChill. Nu tre gånger lättare, vilket underlättar transport och anpassning till olika situationer.

Design och funktion har i huvudsak behållits. Vissa justeringar har gjorts av de elektroniska komponenterna samt larmet för att matcha uppdaterade medicintekniska standarder.

Huvudsyftet med den japanska studien är att samla in betydelsefull data för selektiv hjärnkylning i en 'hjärtstoppsmodell'.

Processen med selektiv hjärnkylning innebär att man riktar in sig på specifika hjärnregioner för att skydda dem från skador under ett hjärtstopp. Detta uppnås genom snabb hjärnkylning samtidigt som kroppen hålls varm med hjälp av en endovaskulär kateter.

Studieresultaten skulle kunna vara en game changer och leda till stora medicinska framsteg, särskilt när det gäller neuroprotektion inom intensivvården för hjärtsjukdomar.

Scientific Manager Mohammad Fazel kommenterar;
"Positiva studieresultat kommer att stödja processen för marknadsgodkännande för MiniChill i medicinsk praxis i Japan.  
Dessutom kommer studien att validera effektiviteten av den nya Rhinochill-teknologin, vilket stärker förtroendet bland läkare och potentiella användare.”

Datum 2023-07-28, kl 08:50
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!