BrainCool AB (publ): BrainCool informerar om ansökan om finansiering från Europeiska Investmentbanken

MARKN.

BrainCool AB (publ) informerar om att Europeiska Investeringsbanken (EIB) har publicerat information på sin hemsida (project to be financed, se länk nedan) om BrainCool. Informationen avser ett projekt med en total finansiering om 13 miljoner euro som BrainCool ansökt om för att accelerera verksamheten. Något slutgiltigt låne- och finansieringsavtal inte slutits mellan EIB och BrainCool.

BrainCool har under det senaste halvåret genomgått en omfattande ”due diligence”. Det har utmynnat i att BrainCool och EIB har kommit överens om ramarna i ett ”term sheet” avseende en total möjlig finansiering om 13 miljoner euro. Utbetalning av mjuka lån kan komma att ske i två delomgångar i så kallade trancher om vardera cirka 5-6 och 7-8 miljoner euro kopplade till olika milstolpar. En första tranche kan betalas i den händelsen av att ett slutligt finansieringsavtal tecknas. Det ska betonas att något slutgiltigt låne- och finansieringsavtal inte har slutits mellan EIB och BrainCool.

Ansökan om lånefinansiering avser en rad olika aktiviteter som BrainCool genomför eller planerar att genomföra. Med ytterligare finansiering kan BrainCool öka tempot.

En del är BrainCools kliniska studier inom ultratidig kylning med RhinoChill® teknologin dels i kombination med trombektomi vid behandling av patienter som drabbats av stroke, dels för hjärtstopp. Ytterligare resurser kan korta ned ”time to market”. Strokestudien, kallad Cottis 2 har nyligen fått etikgodkännande. Studien, som redan är finansierad av EU-stöd, omfattar 400 patienter. Den sker i samarbete med universitetssjukhuset i Freiburg och ska enligt nuvarande plan vara slutförd första kvartalet 2025. Ett positivt utfall av Cottis 2 är en tydlig milstolpe (infliction point) som innebär att tranche 2 kan lösas ut och därmed kunna finansiera en lansering och uppskalning av bolagets projekt NeuroChill, dvs kombinerad temperaturreglering (TTM) med trombektomi vid behandling av strokepatienter.

VD Martin Waleij kommenterar:
 
- “Vi har inte tecknat något slutligt finansieringsavtal med EIB utan kommunicerar status av låneansökan med anledning av publiceringen på deras hemsida. Om ett slutligt finansieringsavtal ingås kommer detta kommuniceras genom ett separat pressmeddelande.
- Vårt syfte med ansökan till EIB är att det kan vara ett alternativ för att accelerera verksamheten och med ”mjuka” lån säkerställa en del av finansieringen av våra olika mycket lovande projekt. EIB är en bank, men även en tydlig del av EU´s innovationssystem som syftar att stödja medlemsländernas företag. BrainCool utvärderar även löpande ytterligare grant finansiering (renodlat icke utspädande finansiering) med fokus på våra ”tidiga kylningsstudier” inom stroke och hjärtstopp dels för att korta tiden till marknaden, dels för att erhålla resurser till vidareutveckling och uppskalning.
-BrainCools verksamhet utvecklas enligt plan och EIB kan vara ett alternativ för vidareutveckling av verksamheten genom en lånestruktur”. 
 
Länk:
Projects to be financed (eib.org)

Datum 2023-08-09, kl 13:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!