BrainCool AB (publ); BrainCool får en ny order på 20 system från Zoll® avsedda för den tyska marknaden

MAR

BrainCool AB har fått en ny order på 20 BrainCool™ System värd cirka fyra miljoner sek med leverans under det första kvartalet 2024. Härutöver kommer leveranser av engångsartiklar när systemen är satta i bruk.

Det är BrainCools amerikanska partner Zoll® som lagt ordern för att marknadsföra och sälja BrainCool™ System på den tyska marknaden. Zoll® lanserar en ny försäljningsmodell för BrainCool™ System i Tyskland baserat på antalet patienter och behandlingar. I stället for att debitera kunden hela investeringskostnaden kommer Zoll® i utbyte mot att installera systemet vederlagsfritt således att ta betalt för antalet behandlingar.
 
VD Martin Waleij kommenterar
- " Det är en mycket intressant och konkurrenskraftig modell som Zoll® lanserar i Tyskland. Modellen kan accelerera marknadspenetrationen, vinna marknadsandelar och höja tillväxten vilket gynnar BrainCool. Under Q4 2023 har BrainCool levererat 25 system till Zoll® för den amerikanska marknaden”.
 
BrainCool och Zoll® har ett samarbetsavtal där Zoll® har distributionsrättigheterna för BrainCool™ System i bland annat USA, Tyskland, Österrike och Schweiz. (Ref 1)

Referens:
Distributionsavtal med Zoll

Datum 2023-12-18, kl 08:40
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!