BrainCool AB (publ) BrainCool AB har etablerat partnerskap med Wallaby Medical avseende den kinesiska strokemarknaden

MARKN.
  • BrainCool planerar att utföra en klinisk trombektomistudie i Kina för att bana väg för marknadsgodkännande av NeuroChill och BrainCool™ System på den kinesiska marknaden.
  • BrainCool inleder nu ett samarbete med Wallaby Medical (ref 1), en stor aktör inom neurotrombektomiområdet, för att etablera distributionskanaler i Kina.
  • Den kliniska studien sker i samarbete med tre stora kinesiska universitetssjukhus, med Beijing Tiantan-sjukhuset i spetsen: ett framstående sjukhus som leder den kliniska studien ANGEL-ASPECT i trombektomi vid svår stroke, publicerad i New England Journal of Medicine tidigare i år (ref 2).

BrainCool AB (publ) etablerades i maj 2014, med fokus på att utveckla innovativa, banbrytande och kliniskt validerade måltemperaturhanteringsteknologier och lösningar för behandling av hjärt-kärl- och neurovaskulära sjukdomar. Företagets första produkt på marknaden, BrainCool™ System, har etablerats som en av tre högkvalitativa produkter för målinriktad temperaturhantering (TTM) på marknaden i USA, EU och utvald marknad i Asien.

BrainCools mission inom strokeområdet är att bli det medicintekniska bolag som förbättrar flest liv drabbade av stroke. BrainCool har ett stark ”track-record” att ta fram avancerad TTM-teknik, vilket gör det möjligt för fler patienter att dra nytta av högkvalitativ TTM-behandling. Ett av bolagets prioriterade mål är att ta världens första kylningsbaserad stroketerapi till patienter globalt, genom att kombinera TTM-behandling och trombektomi.

BrainCool AB har inlett ett samarbete med Wallaby Medical för marknaden i Kina, som är en stor aktör inom medicinsk teknologi vid stroke (ref 1) Detta samarbete syftar till att leverera en klinisk prövning i Kina som kombinerar TTM-behandling med trombektomi för att bana väg för marknadsregistrering i Kina avseende BrainCools två TTM-produkter, NeuroChill System och BrainCool™ System.
Parterna har kommit överens om ett samförståndsavtal för att förhandla om villkoren för ett distributionsavtal baserat på resultaten av de kliniska prövningarna. Målet är att skapa starka distributionskanaler för båda produkter på Kinas snabbt växande neurologimarknad, som är den snabbast växande marknaden i världen inom detta område.

VD Martin Waleij kommenterar
- "Uppdraget för BrainCool är okomplicerat; vi skall vara det första TTM-företaget som etablerar en verklig medicinsk indikation, och som erbjuder en ny stroketerapi till strokepatienter globalt. Vi har således definierat en klinisk prövning i Kina med ledande sjukhus och har kommit överens om att samarbeta med Wallaby Medical på den kinesiska marknaden.
Baserat på resultaten från den kliniska prövningen i Kina och Cottis 2-studien kommer sedan slutgiltiga villkoren för distribution att utarbetas.”

Referenser:
1. Wallaby Acquires German Neurovascular Leader Phenox to Accelerate Global Expansion

2. Trial of Endovascular Therapy for Acute Ischemic Stroke with Large Infarct

Datum 2023-08-30, kl 12:10
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!