Valberedning inför årsstämman 2024

REG

Bilia AB:s årsstämma kommer att hållas den 24 april 2024.

Valberedningen inför årsstämman 2024 utgörs av följande ledamöter:

•        Mats Qviberg, i egenskap av styrelseordförande i Bilia AB
•        Anders Wennberg, för Investment AB Öresund, valberedningens ordförande
•        Sofia Steinwall, för familjen Engebretsen
•        Emilie Westholm, för Folksam

Valberedningen ska inför årsstämman 2024 ta fram förslag till ordförande på stämman, styrelse och styrelseordförande, styrelsearvoden, arvode till revisor samt, i den mån det anses erforderligt, förslag till ändringar i förfarandet för att utse valberedning.

Aktieägare som vill lämna förslag till valberedningen inför årsstämman 2024 kan göra detta via email till nominering@bilia.se. För att inkomna förslag ska kunna behandlas på ett konstruktivt sätt bör dessa vara valberedningen tillhanda senast den 15 januari 2024.

Göteborg den 29 september 2023

Bilia AB (publ)

För information vänligen kontakta:
Carl Fredrik Ewetz, Investor Relations, 010-497 07 73, carl.fredrik.ewetz@bilia.se
Per Avander, VD och koncernchef, 010-497 70 00, per.avander@bilia.se
Kristina Franzén, CFO, 010-497 73 40, kristina.franzen@bilia.se

Bilia är en av Europas största helhetsleverantörer för allt som rör bilägandet med en ledande position inom service och försäljning av personbilar, transportbilar och lastbilar. Vi erbjuder service och reparationer, drivmedel, biltvätt, hyrbilar, däck och fälg, fälgrenovering, biltillbehör, bilvård, lackering, glasbyten och bildemontering med mera. Bilia har cirka 160 anläggningar i Sverige, Norge, Luxemburg och Belgien samt en auktionssajt i Sverige.

Bilias Serviceaffär omfattar ett väl utvecklat sortiment av tjänster och servicekoncept som utvecklas kontinuerligt för att förenkla bilägandet för kunderna. Bilia erbjuder tillbehör och reservdelar, originalservice och reparationer, däckhotell, fälgrenovering, bilglasreparationer och andra verkstadstjänster, butiksförsäljning och e-handel.

Bilias Bilaffär omfattar försäljning av nya och begagnade person-, transport- och lastbilar samt tilläggstjänster såsom finansiering och försäkring. Bilia säljer personbilar av märkena Volvo, BMW, Mini, Toyota, Lexus, Mercedes-Benz, Porsche, Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Cupra, Nissan, Jaguar, Land Rover, XPENG, Renault, Dacia och Alpine samt transportbilar av märkena Toyota, Mercedes-Benz, Volkswagen, Nissan och Renault och lastbilar av märket Mercedes-Benz.

Bilias Drivmedelsaffär omfattar försäljning av drivmedel och biltvätt i Sverige.

Bilaga


Datum 2023-09-29, kl 11:26
Källa GlobeNewswire
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!