Bilia förvärvar en fullservice-verksamhet för Volkswagengruppen i Stockholm

Bilia har träffat avtal om att förvärva Bil AB Ove Olofsson samt Olofsson Däckcenter AB i Stockholm. Verksamheterna bedrivs i fem anläggningar, varav fyra anläggningar i Haninge och en anläggning i Nacka. Bil AB Ove Olofsson är en återförsäljare av Volkswagen, Audi, Skoda, Seat och Cupra personbilar samt Volkswagen transportbilar med tillhörande försäljning av begagnade bilar och serviceverksamhet med tillhörande däckverksamhet i Olofsson Däckcenter AB.

Avtalet är villkorat godkännande från den svenska konkurrensmyndigheten. Tillträdet förväntas ske den 2 april 2024. Under verksamhetsåret 2023 uppgick verksamheternas omsättning till cirka 1,3 Mdkr, med en rörelsemarginal om 3,2 procent. Antalet anställda var 165 personer vid utgången av 2023. Verksamheternas sysselsatta kapital plus avtalade övervärden uppgår till cirka 200 Mkr.

”Jag är mycket glad över att Bilia växer inom Volkswagen-gruppen. Vi fördubblar vår marknadsandel inom Volkswagengruppen i Sverige och ser fram emot att utveckla detta välskötta företag. Förvärvet kompletterar vår existerande affär väl och innebär fem anläggningar i geografiskt bra områden i sydöstra Stockholm, där vi kommer att erbjuda kunderna högkvalitativ service” säger Per Avander, VD Bilia AB.

”Vi har haft ett utomordentligt fint partnerskap med Olofsson Bil och teamet där, under många år. Vi tackar nuvarande ägare för detta, och ser samtidigt fram emot att fortsätta samarbetet med det kompetenta teamet på plats, under Bilias nya regi” säger Claes Jerveland, President och CEO Volkswagen Group Sverige AB

”Efter noga övervägande har vi beslutat oss för att sälja vårt familjeföretag efter närmare 60 år. Viktigast för oss har varit att hitta en trygg och ekonomiskt stabil ägare som är lika mån om sina medarbetare och sina trogna kunder som vi.
Vi är övertygade om att Bilia kommer utveckla och förvalta verksamheten in i framtiden. Branschen förändras och vi som återförsäljare behöver anpassa våra verksamheter i samma riktning vilket vi är övertygade om att Bilia kommer att klara av på allra bästa sätt” säger Maria & Ulf Olofsson, ägare till Bil AB Ove Olofsson och Olofsson Däckcenter AB.

Göteborg den 23 februari 2024

Bilia AB (publ)

Datum 2024-02-23, kl 10:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!