Bilia fortsätter att expandera med XPENG i Sverige och Norge

Vi ser ett växande intresse för XPENG varför vi nu utökar samarbetet och öppnar fler verksamheter i både Sverige och Norge.
 
Vi finns sedan tidigare i Stockholm, Göteborg och Malmö i Sverige samt i Bergen, Oslo, Lørenskog, Drammen och Halden i Norge. Idag, den 2 april, öppnar vi ytterligare fyra anläggningar i Borås, Örebro, Trollhättan och Borlänge, samt senare under våren tre nya anläggningar i Oslo, Hamar och Kristiansand. Expansionen sker i befintliga fastigheter och med samma kostnadsstruktur. Under kvartalet har Bilia tagit över XPENG Sveriges och Norges verksamheter i Mall of Scandinavia, Stäket, Lørenskog och Oslo (Bjørvika).
 
 ”Genom att erbjuda service på fler anläggningar i Sverige och Norge vill vi göra det enkelt för våra kunder att äga en XPENG. Vi använder oss av befintliga lokaler när vi öppnar nya XPENG-anläggningar vilket kommer att ge oss goda synergier. Under 2024 ser vi även fram emot nya XPENG G6, en mindre crossovermodell som vi tror mycket på och som kompletterar de övriga modellerna G9 och P7 från XPENG” säger Per Avander, VD och CEO Bilia AB.
 
XPENG är ett helelektriskt kinesiskt varumärke som sticker ut när det gäller såväl räckvidd, effektiv snabbladdning som framstående teknologi. Under 2024 lanseras den mindre crossovermodellen G6 i Sverige och Norge. Idag finns Sportsedanen P7 och den populära SUV:en G9 på våra marknader. G9 röstades fram till "Folkets favorit" av läsarna av Dagbladet, DinSide och Elbil24 i Norge under förra året. XPENG-bilarna kan beställas genom Bilias anläggningar. Därutöver erbjuder vi allt som rör bilägandet från rådgivning, provkörning, beställningar, leveranser till att byta däck och utföra service.
 
Göteborg den 2 april 2024
 
Bilia AB (publ)

Datum 2024-04-02, kl 14:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!