BICO publicerar justerad version av års- och hållbarhetsredovisning 2023

REG

BICO Group AB (publ) (”BICO” eller ”Bolaget”) publicerar idag en justerad version av års- och hållbarhetsredovisning 2023 på sin hemsida. Justeringar har gjorts i Årsredovisning 2023 med hänsyn till BICOs ändrade metod för nedskrivnings-prövning av goodwill vilket resulterade i retroaktiv nedskrivning av goodwill och övriga immateriella tillgångar.

Justerad års- och hållbarhetsredovisning 2023 finns nu tillgänglig digitalt i svensk och engelsk språkversion på https://bico.com/se/investerare/finansiell-information/rapporter-och-presentationer/.

En ändringsmarkerad version finns även tillgänglig för att synliggöra de justeringar som gjorts jämfört med den version av Årsredovisning 2023 som offentliggjordes den 15 mars 2024. Den ändringsmarkerade versionen finns tillgänglig via ovanstående länk, under avsnittet övriga rapporter.

BICO meddelade den 6 maj 2024 via pressmeddelande att Bolaget förändrat metod för nedskrivningsprövning av goodwill vilket resulterade i retroaktiv nedskrivning av goodwill och övriga immateriella tillgångar. Justeringarna publicerades därför i närmast efterföljande finansiella rapport vilket var delårsrapport Q1 2024 som offentliggjordes den 7 maj 2024. De retroaktiva nedskrivningarna i delårsrapporten för Q1 2024 leder till justeringar i Årsredovisning 2023 och i enlighet med detta publiceras en ny justerad version per dagens datum som kommer att läggas fram för godkännande vid BICOs kommande årsstämma den 20 maj 2024.

Årsredovisningen i enlighet med European Single Electronic Format (ESEF) finns tillgänglig på svenska.

BICO har av hållbarhetsskäl valt att varken trycka eller distribuera årsredovisningen i tryckt format. För den som saknar möjlighet att ta del av årsredovisningen digitalt kan en utskrift erhållas genom att kontakta BICO Investor Relations, ir@bico.com.

Datum 2024-05-13, kl 18:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!