Beijer Almas dotterbolag Lesjöfors avyttrar Stumpp & Schüle GmbH

MARKN.

Lesjöfors har idag avyttrat 100% av aktierna i Stumpp & Schüle GmbH och dess slovakiska dotterbolag Stumpp & Schüle s.r.o..

Stumpp & Schüle är en fjädertillverkare med närvaro i Tyskland och Slovakien vars kunder huvudsakligen finns inom fordonsindustrin. Bolaget omsätter 2023 cirka 200 Mkr med cirka 140 anställda. Beslutet att avyttra Stumpp & Schüle har tagits efter en utvärdering av olika strategiska alternativ för bolaget då dess lönsamhet inte har varit tillfredställande för Lesjöfors. Utöver den tidigare kommunicerade kostnaden för ett omstruktureringsprojekt i Centraleuropa kommer en icke kassaflödespåverkande nedskrivning av tillgångar om cirka 100 Mkr att belasta Lesjöfors resultat för det fjärde kvartalet till följd av avyttringen.
 
Lesjöfors vd, Ola Tengroth, kommenterar beslutet att avyttra verksamheten:
 
 – Att avyttra bolag är ett undantag i vår verksamhet. Vi har under de senaste åren genomfört ett flertal förvärv, vilket har stärkt koncernen. Beslutet att avyttra Stumpp & Schüle kommer efter en noggrann utvärdering och mot bakgrund av att Stumpp & Schüles profil inte är i linje med våra strategiska prioriteringar och har begränsade synergier med våra andra bolag. Vi är övertygade om att Stumpp & Schüle kommer att ha en gynnsam utveckling med sina nya ägare.

Datum 2023-12-21, kl 18:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!