Kommuniké från extra bolagsstämma i Azelio AB (publ) den 2 juni 2023

MARKN.

Vid extra bolagsstämma i Azelio AB (publ) beslutade aktieägarna följande:

Ändring av bolagsordningen
Den extra bolagsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att göra en ändring i bolagsordningen varigenom bestämmelsen om aktiernas gränser ändrades.

Minskning av aktiekapitalet för täckning av förlust
Den extra bolagsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att minska bolagets aktiekapital med högst 57 miljoner kronor för att täcka ansamlad förlust per dagen för extra bolagsstämman.

Minskning av aktiekapitalet för avsättning till fritt eget kapital
Den extra bolagsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att minska bolagets aktiekapital med lägst 23 miljoner kronor och högst 80 miljoner kronor för avsättning till fritt eget kapital. Noterades att minskningen kan genomföras utan tillstånd från Bolagsverket, förutsatt att bolaget samtidigt vidtar åtgärder som medför att varken bolagets bundna egna kapital eller dess aktiekapital minskar. Styrelsen avser besluta om emission med stöd av bemyndigandet vilket kommer återställa både det bundna egna kapitalet och aktiekapitalet.

Upptagande av aktieägarlån
Den extra bolagsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att godkänna ett låneavtal mellan bolaget och bolagets huvudägare och styrelseledamot, Kent Janér (genom Blue Marlin AB). Huvudägarens aktier och röster, inklusive aktier och röster som innehas av närstående, beaktades inte när bolagsstämman fattade sitt beslut.

Emissionsbemyndigande att emittera nya aktier och/eller teckningsoptioner och/eller konvertibler med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt
Den extra bolagsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att bemyndiga styrelsen att fram till nästa årsstämma, vid ett eller flera tillfällen, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, mot kontant betalning eller mot betalning genom kvittning eller med apportegendom, eller annars med villkor, besluta om emission av nya aktier och/eller teckningsoptioner och/eller konvertibler. Antalet aktier som ska kunna emitteras och antal aktier som konvertering/teckning ska kunna ske till ska sammanlagt kunna uppgå till högst ett antal aktier som är tillåtet enligt från var tid gällande bolagsordning.

Datum 2023-06-02, kl 11:28
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!