Kommuniké från årsstämma i Azelio AB (publ) den 30 juni 2023

MARKN.

Vid årsstämman i Azelio AB (publ) beslutade aktieägarna följande:

Fastställande av räkenskaperna för 2022 och ansvarsfrihet
Resultat- och balansräkningarna samt koncernresultat- och koncernbalansräkningarna för 2022 fastställdes och styrelsen och den verkställande direktören beviljades ansvarsfrihet för 2022 års förvaltning.

Resultatdisposition
Årstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att de till årsstämmans förfogande stående vinstmedlen överförs i ny räkning och att någon utdelning för räkenskapsåret 2022 inte utgår.

Styrelseval, revisorsval, styrelsearvode och revisorsarvode
Årsstämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, att styrelsen ska bestå av fem ordinarie styrelseledamöter, utan suppleanter, samt att bolaget ska ha en revisor, utan suppleanter.

Bo Dankis, Bertil Villard, Kent Janér, Pär Nuder och Hicham Bouzekri omvaldes, i enlighet med valberedningens förslag, till ordinarie styrelseledamöter för tiden intill slutet av nästa årsstämma. Noterades att Hans Ola Meyer och Elaine Weidman-Grunewald avböjt omval. Bo Dankis omvaldes till styrelseordförande. Revisionsbolaget KPMG AB omvaldes som revisor, och det noterades att auktoriserade revisorn Fredrik Waern kommer vara huvudansvarig revisor samt att auktoriserade revisorn Johan Kratz kommer att utses till revisor.

Årsstämman beslutade vidare, i enlighet med valberedningens förslag, att arvode ska utgå till styrelsens ordförande om 650 000 kronor, till envar av de övriga av stämman valda ledamöterna som inte är anställda i bolaget om 250 000 kronor, till envar av ledamöterna i finanskommittén som inte är anställda i bolaget om 50 000 kronor samt till envar av ledamöterna i ersättningsutskottet som inte är anställda i bolaget om 50 000 kronor, för tiden intill slutet av nästa årsstämma. Huvudägaren Kent Janér har informerat om att han avser avstå arvode för sitt arbete i såväl styrelse som utskott.

Principer för utseende av valberedning
Årsstämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, att anta principer för utseende av valberedning inför årsstämman 2024. Dessa innebär i korthet att valberedningen ska utgöras av en representant för var och en av de tre största aktieägarna, baserat på ägandet i bolaget vid utgången av räkenskapsårets tredje kvartal, tillsammans med styrelseordföranden.

Emissionsbemyndigande att emittera nya aktier och/eller teckningsoptioner och/eller konvertibler med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt
Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att bemyndiga styrelsen att - vid ett eller flera tillfällen och fram till nästa årsstämma - besluta om emission av nya aktier och/eller teckningsoptioner och/eller konvertibler. Antalet aktier som ska kunna emitteras och antal aktier som konvertering/teckning ska kunna ske till ska sammanlagt kunna uppgå till högst det antal aktier som är tillåtet enligt från var tid gällande bolagsordning. Nyemission av aktier och/eller teckningsoptioner och/eller konvertibler ska ske med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt samt mot kontant betalning genom kvittning eller apportegendom eller annars med villkor.

Långsiktigt incitamentsprogram till ledande befattningshavare
Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att anta ett långsiktigt incitamentsprogram riktat till VD, övriga medlemmar av ledningsgruppen, en exekutiv specialist, samt högst två tillträdande nyckelpersoner i Azelio, totalt åtta personer. Incitamentsprogrammet innefattar emission av högst 3 000 000 teckningsoptioner.

Långsiktigt incitamentsprogram till styrelsen
Årsstämman beslutade, i enlighet med huvudägarens förslag, att anta ett långsiktigt incitamentsprogram riktat till samtliga medlemmar i Azelios styrelse, utöver Kent Janér, totalt maximalt fem personer. Incitamentsprogrammet innefattar emission av högst 1 800 000 teckningsoptioner.

För ytterligare info, kontakta
Jonas Wallmander, VD på Azelio
Email: ir@azelio.com
Tel: +46 722 01 88 00

Gustaf Albèrt, CFO
Email: gustaf.albert@azelio.com
Tel: +46 70 916 83 02

Datum 2023-06-30, kl 12:20
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!