Azelios TES.POD-system i Sydafrika godkänt vid inspektion av Eskom

Det sydafrikanska statliga elbolaget Eskom har inspekterat Azelios energilagringsanläggning hos lantbruksföretaget Wee Bee Ltd. för godkännande av systemet. Vid inspektionen godkändes systemets uppfyllnad av alla tekniska, säkerhetsmässiga och juridiska krav i kategorin småskaliga inbyggda generatorer (Small-Scale Embedded Generator, SSEG).

Installationen har sedan en tid levererat elektricitet till kundens verksamhet, men innan något system synkroniseras (eller kopplas samman) med Eskoms elnät måste det få ett godkännande från det nationella elbolaget. I godkännandeprocessen ingår en platsinspektion som nu utförts av en representant för Eskom med tillfredsställande resultat.

Energisystemet hos Wee Bee Ltd. innehåller bland annat Azelios TES.POD:ar (med sitt gemensamma styrsystem) och en solcellsanläggning (PV) som laddar TES.POD-enheterna under dagtid.

"Det här är ett viktigt och nödvändigt steg för vår installation, den första i sitt slag i Sydafrika", säger Jonas Wallmander, VD för Azelio.

"Projektet har från början utformats för att uppfylla alla krav, inklusive Eskoms. Denna milstolpe understryker dock att vårt system framgångsrikt har installerats och driftsatts för att uppfylla branschkraven", tillägger Jonas Wallmander.

Datum 2023-04-27, kl 09:50
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!