Azelio offentliggör uppdatering relaterad till strategiskt partnerskap

Den tidigare kommunicerade tvåstegsstrategin, som aviserades den 2 maj 2023, för att nå ett strategiskt partnerskap har reviderats i syfte att direkt nå en slutlig överenskommelse under hösten. Azelio AB (publ) ("Azelio" eller "Bolaget") och den strategiska partnern tar därför bort det mellanliggande steget bestående av en avsiktsförklaring under sommaren. Som ett resultat av det reviderade tillvägagångssättet kommer Azelio därför att se över sina finansieringsalternativ. Diskussioner pågår för närvarande med flera intressenter.

I stället för att fullfölja med en avsiktsförklaring under sommaren, har Azelio och den strategiska partnern kommit överens om en reviderad plan för att nå fram till ett strategiskt partnerskap, vilken syftar till att nå en slutlig överenskommelse under hösten. Förhandlingarna kommer att äga rum under sommaren och hösten.

Bolaget och den strategiska partnern – ett internationellt, stort företag inom förnybar energi – delar en gemensam ambition att etablera ett långsiktigt samarbete som inkluderar en betydande kommersiell order samt kommersiellt och industriellt samarbete.

Som ett resultat av den reviderade planen för att nå ett strategiskt partnerskap måste Azelio säkra ytterligare finansiering fram till dess att partnerskapsavtalet har ingåtts. Bolaget arbetar aktivt och intensivt på flera parallella spår, såsom diskussioner med potentiella investerare, finansinstitut och andra intressenter, för att säkerställa likviditet och finansiering tills en slutlig överenskommelse uppnåtts med den strategiska partnern. Bolaget fokuserar på att finna den lämpligaste finansieringslösningen som är i linje med långsiktiga mål och stödjer hållbar tillväxt.

Azelio står fast vid sin målsättning att tillhandahålla hållbara, prisvärda och pålitliga energilagringslösningar för långvarig användning.

Ytterligare uppdateringar om det strategiska partnerskapet och finansieringsframstegen kommer att meddelas i sinom tid.

Datum 2023-06-29, kl 12:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!