Gunnar Olsson vice VD och COO har beslutat sig för att lämna Avanza

MAR

Gunnar Olsson har varit Avanzas vice VD sedan 2021 och COO sedan 2018. Han var också tillförordnad VD under ett halvår från november 2023 till slutet av mars. Gunnar kommer att arbeta kvar under en övergångsperiod för att säkerställa en bra överlämning. Han lämnar koncernledningen idag.

"Jag har under detta halvår starkt uppskattat Gunnar, både för hans kompetens och djupa kunskap om Avanza och den positiva energi han sprider. Vi är många som kommer att sakna Gunnar och jag önskar honom all lycka till”, säger Gustaf Unger, VD Avanza.

"Det är med stolta steg jag snart lämnar Avanza. Jag är lycklig över att ha fått jobba med så många duktiga, engagerade och roliga kollegor. Jag är också stolt över vad vi åstadkommit och att vi nått 2 miljoner kunder. Ibland har det blåst, då har vi kavlat upp ärmarna och löst utmaningarna tillsammans – alltid med kundens bästa i fokus. När det nu är dags för mig att ta mig an en ny utmaning, kommer jag alltid att bära med mig de bästa av minnen från världens bästa företag inom sparande och investeringar”, avslutar Gunnar Olsson, avgående vVD och COO.

Rekryteringen av en ny COO påbörjas inom kort.

För mer information vänligen kontakta:
Gustaf Unger, VD Avanza
072-142 96 53
Mejl: gustaf.unger@avanza.se

Avanza är en digital plattform för sparande och investeringar som grundades 1999. Moderbolaget Avanza Bank Holding AB (publ) är noterat på Stockholmsbörsen. Avanzas kundlöfte är att du som kund ska få mer pengar över till dig själv än hos andra banker eller pensionsbolag. Tjänsterna inkluderar bland annat sparande i aktier, fonder, sparkonton samt bolån och ett starkt pensionserbjudande. Avanza har över 2 miljoner kunder med över 900 miljarder SEK i totalt sparkapital. Det motsvarar 7,5 procent av den svenska sparmarknaden. Avanza är störst sett till antalet transaktioner på Stockholmsbörsen bland svenska banker. Avanza har de senaste 14 åren vunnit SKI:s (Svenskt Kvalitetsindex) utmärkelse "Årets nöjdaste sparkunder". För mer information besök: avanza.se/ir

Datum 2024-09-15, kl 21:00
Källa MFN
Alla Aktier tipsar: Nu får du 200 kr gratis när du skapar konto på Nordnet, insatt i fonden Nordnet One Balanserad. Bra tillfälle för dig som inte kommit igång med investeringar än, eller bara testat t.ex. Avanza.
Investeringar i värdepapper och fonder innebär alltid en risk och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet