Solid orderingång, rekordhöga intäkter och rörelseresultat

"Det glädjer mig att kunna presentera ett kvartal med rekordhög omsättning och rörelseresultat," säger Mats Rahmström. "Efterfrågan på våra produkter och tjänster var fortsatt stark."

Orderingången nådde 43 471 MSEK (41 010) under det andra kvartalet, en organisk minskning med 5%. Intäkterna ökade organiskt med 18% till 43 364 MSEK (33 111). Rörelseresultatet var 9 189 MSEK (7 279), vilket motsvarar en marginal på 21.2% (22.0). Justerat rörelseresultat, exkluderat jämförelsestörande poster, nådde 9 488 MSEK (7 042), vilket motsvarar en marginal om 21.9% (21.3). Avkastningen på sysselsatt kapital var 30% (28).

Inom Kompressorteknik var orderingången för utrustning på en solid nivå och serviceverksamheten fortsatte att växa. För Vakuumteknik försvagades efterfrågan på utrustning, och betydligt så för utrustning till halvledarindustrin och industrin för platta bildskärmar, medan ordertillväxten för service var solid. Inom Industriteknik var den starka ordertillväxten framför allt driven av ökad efterfrågan från fordonsindustrin. För Energiteknik fortsatte orderingången att vara på en hög nivå, hjälpt av nyligen genomförda förvärv. Den specialiserade uthyrningsaffären fortsatte att utvecklas positivt. Alla affärsområden ökade sin omsättning organiskt, och redovisade rekordhöga rörelseresultat i kvartalet.

"Under de senaste åren har vi ökat våra investeringar i forskning och utveckling, och vi har även ökat vårt fokus på förvärv," säger Mats Rahmström. "En viktig del av vår strategi är att skapa nya tillväxtplattformar för att möta globala trender och våra kunders framtida behov. Energieffektivisering och alternativa energikällor, automatisering och lokalisering är några exempel på trender där vi, genom ledande teknologier och service, är väl positionerade för att fortsätta att stödja både våra kunder och samhället framöver."

Framåt, på kort sikt, förväntar sig Atlas Copco att kundernas aktivitetsnivå kommer försvagas något jämfört med den höga nuvarande nivån.

Läs mer här:

De senaste resultaten - Atlas Copco Group (atlascopcogroup.com)

Datum 2023-07-19, kl 12:03
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!