Atlas Copco vinner designpriset Red Dot för flexibel mutterdragare

Produkter som tilldelas designpriset Red Dot behöver vara estetiskt tilltalande, funktionella, smarta eller innovativa och uppvisa enastående design. I motiveringen skriver juryn att ITB-P "framgångsrikt integrerar estetiska aspekter i ett verktyg som är utmärkt anpassat till praktiska krav."

"Jag är väldigt stolt över att vi återigen tilldelats detta ansedda erkännande av vår design," säger Henrik Elmin, affärsområdeschef, Industriteknik. "Jag skulle vilja tacka hela projektet och produkt- och utvecklingsteamet som möjliggjort detta. De har fortsatt att tänja på de tekniska gränserna, samtidigt som designen tar hänsyn till de operatörer runtom i världen som använder verktygen."

ITB-P har utvecklats och designats för att användas i tillverkning av exempelvis eldrivna fordon och flygplan, där det behövs mutterdragare för de mest utmanande momenten. Bland dessa kan nämnas montering av bildörrar eller vid flygplanskonstruktion, där det finns behov av stor noggrannhet, spårbarhet och optimal ergonomi för att säkra en kritisk led. Den sladdlösa och lätta ITB-P är snabb, flexibel, pålitlig och exakt, med en ergonomisk operatörsvänlig design där säkerhet och användarupplevelse står i fokus.

"Det här priset är ett erkännande av vårt engagemang för att alltid tillhandahålla de bästa möjliga lösningarna för våra kunder genom att kombinera design, teknik och funktion i våra verktyg för industriell tillverkning," säger Henrik Elmin.

Datum 2023-06-26, kl 08:30
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!